«Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της» επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

Διαμήνυσε ταυτόχρονα πως «δεν πρόκειται να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόκειται για τη δική μας πρόταση στρατηγικής για την αριστερή διακυβέρνηση».

«Εκτιμώ ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί, αν και δύσκολα, αλλά με αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει την ολική της επαναφορά. Μπορεί να σταθεί στα πόδια της με συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια» επεσήμανε και προσέθεσε:

«Στρατηγική επιδίωξη, η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία και τη ριζοσπαστική αριστερά που βρίσκεται και στον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα την ανάγκη εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ο κ. Κουβέλης, παραδέχθηκε αδυναμίες και ελλείψεις για χειρισμούς που έγιναν, ωστόσο απέδωσε την κατάσταση της ΔΗΜΑΡ, πέραν των αδυναμιών της, στις επιθέσεις που δέχθηκε γιατί αποχώρησε από την κυβέρνηση. «Δεν χρωστά η ΔΗΜΑΡ και αυτοί που δεν τους χρωστάμε ήθελαν να μείνει η ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση που θα εφάρμοζε τη συγκεκριμένη πολιτική.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τον τρόπο που έθεσε και χειρίστηκε το ζήτημα της παραίτησής του, έπειτα από το οδυνηρό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επισήμανε:

«Δήλωσα εκείνες τις πρώτες δραματικές ώρες ότι είναι στη διάθεση των οργάνων του κόμματος (σσ: η παραίτησή του) για να μη υπάρξουν, από το βαρύ κλίμα του αποτελέσματος, φυγόκεντρες τάσεις. Θα είμαι υποψήφιος ξανά και θα αποφασίσει το συνέδριο».

Οι θέσεις που  προσδιορίζουν την πολιτική κατεύθυνση της ΔΗΜΑΡ  υπερψηφίστηκαν με τριάντα λευκά, χωρίς «κατά».

Σημειώνεται πως αύριο θα διεξαχθούν η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου όπου εκτός του κ. Κουβέλη υποψηφιότητα έθεσε και ο Δημήτρης Λουκάς, καθώς και η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.