Πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση, με πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καράογλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης αρχικά προβλήθηκε βίντεο στο οποίο παρουσιάστηκαν όλοι οι σημαντικοί σταθμοί της διαδρομής της ΝΔ, ενώ στην είσοδο της αίθουσας, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «1974-2014, 40 χρόνια ΝΔ».

Ο κ. Καράογλου ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Έθνους και του λαού», ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κρίση του ελληνικού λαού λέγοντας: «Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύνολο του λαού μας, με τα άδικα, αλλά απαραίτητα μέτρα. Τώρα που φτάνουμε στην κορυφή του βουνού, είναι κρίμα και άδικο να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών από τον κ.Καράογλου, σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης από το 1974 έως σήμερα.