Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το σκηνικό θα είναι πρωτοφανές. Σε συζήτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, ο πρόεδρος κόμματος της αντιπολίτευσης δεν θα διαθέτει την ψήφο εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής του ομάδας! 

Η κατάσταση στην Δημοκρατική Αριστερά είναι τραγική. Ο Φώτης Κουβέλης κατάφερε να εξασφαλίσει ποσοστό της τάξης του 68,3% για την επανεκλογή του, είναι όμως ανεπιθύμητος από τους βουλευτές του κόμματός του. 

Η άρνησή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του έχει αγριέψει ακόμη πιο πολύ τους "αντάρτες" βουλευτές κυρίως επειδή -όπως καταγγέλλουν- έβαλε μέσα στο συνέδριο τους δικούς του να μιλούν για πραξικόπημα της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός θα εμφανιστεί στην Βουλή εκπροσωπώντας κυρίως τον εαυτό του και όχι τους 9 υπόλοιπους βουλευτές που θα κάθονται γύρω του αφού με τους περισσότερους δεν μιλιέται καν. 

Στην Αγίου Κωνσταντίνου εκφράζουν τον φόβο πως η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Αμφιβάλλουν δε για το εάν το κόμμα τους θα καταφέρει να οδηγηθεί έστω και για την τιμή των όπλων ως τις εκλογές. 

Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης δεν έδειξε σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να παραιτηθεί της αρχηγίας.  

"Δεν μπορούσε να κάνει πίσω σε δύο πράγματα μέσα σε μία εβδομάδα. Και στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στην αρχηγία. Θα τού καθόταν βαρύ" λένε από την ΔΗΜΑΡ διαπιστώνοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματός του ενεργεί με βάση το προσωπικό του συμφέρον.