Στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά παρευρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Ο κ. Σαμαράς παρείχε πλήρη κάλυψη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας πως με το δικό του νόμο για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κατάφερε τα χρήματα που είχε δώσει το ελληνικό δημόσιο για τα υποβρύχια να έχουν  πλήρη αντίκρισμα. 

«Όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και με ένα δικό του νόμο που τότε εισηγήθηκε, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Τα χρήματα που είχε πληρώσει ο Ελληνικός λαός, απέκτησαν έτσι αντίκρισμα. Και σήμερα ο Ελληνικός λαός βλέπει μπροστά του το αποτέλεσμα των θυσιών του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος.

«Και η οικονομία μας στέλνει το δικό της αναπτυξιακό μήνυμα, αφού η κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου οπλικού συστήματος έγινε σε ελληνικά ναυπηγεία και από ελληνικά χέρια. Ναυπηγεία τα οποία είναι πλούτος και αναπτυξιακά όπλα για την Ελλάδα και τα οποία είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας για την στρατηγική ανάπτυξη της χώρας. Και ότι δεν νοείται μια χώρα ναυτική, μια πραγματικά ναυτιλιακή υπερδύναμη, όπως είναι η πατρίδα μας να μη διαθέτει και την αντίστοιχη ναυπηγοκατασκευαστική υποδομή, που ούτως ή άλλως υπάρχει. Η περίοδος αδράνειας, απαξίωσης θα δώσει πια τη θέση της σε μια νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης, δημιουργίας, με πλήρη εξασφάλιση του άξιου επιστημονικού και εργατικού μας δυναμικού. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Η Ελλάδα του αύριο, η νέα Ελλάδα να είναι μια Ελλάδα ανάπτυξης, προόδου, κύρους και πάνω από όλα εθνικής αυτοπεποίθησης. Η Ελλάδα που δημιουργεί, που παράγει, που αξιοποιεί και το άξιο ανθρώπινο δυναμικό που έχει τεράστιες δυνατότητες» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο, την ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού και τους εργαζομένους «που με μέθοδο, με υπομονή και με διαφάνεια έδωσαν τέλος σε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα και μέσα στο χρόνο που δεσμεύτηκαν έφεραν τον σημερινό αποτέλεσμα».  

Από την πλευρά του ο υπουργός εθνικής Άμυνας είπε ότι λύσαμε τον γόρδιο δεσμό που εδώ και 10 χρόνια δεν μπορούσε να δοθεί λύση με την απόκτηση των 4 υποβρυχίων που αν και είχαμε πληρώσει (2,6 δισ. ευρώ) δεν μπορούσαμε να τα παραλάβουμε.

Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε με πολύ μεγάλο νόημα ότι αν υπάρχουν τίμιοι λειτουργοί μπορούμε να υλοποιήσουμε μεγάλους στόχους και να επιλύσουμε μεγάλα προβλήματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν αναχώρησε μετά την εκδήλωση της καθέλκυσης του «Πιπίνου», αλλά παρέμεινε κάτω από τα υπόστεγα, συνομίλησε με όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, με το προσωπικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και δεν αρνήθηκε σε κανέναν να φωτογραφηθεί μαζί του.