Την άποψη ότι είναι νωρίς ακόμα για να προβλέψει το τι θα γίνει στην Ελλάδα μετά την εκπνοή του προγράμματος στα τέλη του 2014 διατύπωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014, το προσχέδιο για το 2015, η ρευστότητα των τραπεζών και το κλίμα στις αγορές

«Η επόμενη μέρα εξαρτάται από το τι θα γίνει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων αναμένονται και τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών, που θα διεξαχθούν εντός του Οκτωβρίου

Σε αυτό το σημείο ο αξιωματούχος επισήμανε ότι το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διακρατεί ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να μετατραπούν άμεσα σε μετρητά.

Σε ερώτηση σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, τόνισε πως τα κλιμάκια της τρόικας εξετάζουν τα βασικά του στοιχεία. Πρόσθεσε ότι αν το σχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει υψηλό βαθμό ρεαλισμού και αντανακλά τις πολιτικές προτεραιότητες που ορίζει το Μνημόνιο, οι Βρυξέλλες θα είναι ικανοποιημένες.