Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το εγχειρίδιο του καλού υπουργού αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα πράσινα μέλη της κυβέρνησης, τα οποία ζήτησε να συναντήσει με στόχο τον καλύτερο συντονισμό τους εν όψει της έναρξης της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καλέσει τους υπουργούς και υφυπουργούς του κόμματος να παρουσιάσουν όλα τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων με πρωτοβουλία τους και να αναδείξουν τις παρεμβάσεις που έγιναν για την ενίσχυση ασθενέστερων και κοινωνικά αδύναμεων. 

Ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί για το ΠΑΣΟΚ να καταγράψει μία καλή εμφάνιση στην Βουλή και να μην δώσει την εικόνα ενός μικρού κυβερνητικού κόμματος, αλλά ενός κόμματος εξουσίας, ικανού να αποτελέσει τον τρίτο πόλο συνιστώντας παράγοντα σταθερότητας για την χώρα. 

Στην σημερινή σύσκεψη έχει κληθεί και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον οποίο ο κ. Βενιζέλος έχει συγκρουσθεί μόλις πρόσφατα. Παρών θα είναι όμως και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος που ομοίως έχει έρθει σε ρήξη με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και να μην τροφοδοτήσει την εσωστρέφεια. Αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να σχηματιστεί μία θετική εικόνα για το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, κι από βδομάδα βλέπουμε... 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει σήμερα και τους εκπροσώπους της Κεντροαριστεράς. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ακόμη δεν έχει οριστεί εθνική οργανωτική επιτροπή Συνεδρίου. Επίσης, άγνωστος παραμένει και ο χρόνος του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης αν και από την Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για μέσα Νοεμβρίου.