Δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν, ούτε να κλείσουν τα νοσοκομεία της Γουμένισας και του Κιλκίς, δήλωσε κατηγορηματικά από το Κιλκίς ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες και σήμερα τα δύο νοσοκομεία, όπου συνομίλησε με τις Διοικήσεις και εργαζόμενους σε αυτά, τόνισε ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποια άλλη δομή, ούτε και θα απολυθεί προσωπικό, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για την κάλυψη αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως για παράδειγμα αυτά της Βέροιας και της Νάουσας, όπου είχε νοσηλευτεί ο ίδιος στο παρελθόν.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πανό.

Οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεως νοσοκομειακών ιδρυμάτων θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου.

Στο μεταξύ, χθες, ο κ. Λοβέρδος παρακολούθησε φιλικό αγώνα μπάσκετ παλαίμαχων γυναικών καλαθοσφαιριστών, με σκοπό την ενίσχυση του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να συνεργαστεί με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία πάρκων αγωγής, για την προώθηση της δια βίου άθλησης στη χώρα μας.