Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «Ποταμιού», που ξεκίνησε με αφορμή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με την τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στον Άγιο Παντελεήμονα για τα θέματα της μετανάστευσης.

Σήμερα απάντησε το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ επανήλθε.

«Ακροδεξιά λύση από τον Θεοδωράκη»

Ειδικότερα, σε μακροσκελή ανακοίνωση του, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Θεοδωράκη, αναφέροντας ότι η τοποθέτησή του «δείχνει για ακόμη μια φορά ότι ο πολιτικός αυτός σχηματισμός αντί στις λύσεις, αρέσκεται στα λόγια που καλύπτουν τις ανάγκες διαφορετικών κάθε φορά ακροατηρίων».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει αξιοσημείωτο ότι στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος δεν γίνεται καμία αναφορά στη Χρυσή Αυγή, για να ισχυριστεί ότι «δυστυχώς η λύση που προτείνει το "Ποτάμι", όπως το ίδιο την περιγράφει στη συνέχεια, είναι η ακροδεξιά λύση». Ακόμη, αναφέρει ότι αυτοί που εισηγήθηκαν τις «ρηξικέλευθες» προτάσεις του κ. Θεοδωράκη «δεν έχουν καμία γνώση του θεσμικού πλαισίου της μετανάστευσης ή του ασύλου» και πως «οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος ανεξάρτητα με το αν αυτό προσδιορίζεται ως αριστερό, κεντρώο, δεξιό ή οτιδήποτε άλλο».

«Ζητάει και τα ρέστα το ΠΑΣΟΚ»

Δίνοντας «μια απάντηση στο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου», το Ποτάμι ανέφερε ότι «το κόμμα που κατάφερε να εξαθλιώσει και ολόκληρες περιοχές της χώρας και ολόκληρες κοινότητες μεταναστών αλλά και… γηγενών μίλησε για να επιτεθεί στο Ποτάμι». Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «αποφάσισε να μιλήσει και να ζητήσει και τα ρέστα», την ώρα που «οι πολιτικοί του ευθύνονται για την εξαθλίωση της μισής Αθήνας», που «λιβάνιζαν χρόνια» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και «τελικά το ψαλίδισαν», που «παρέδωσαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα κυκλώματα εκμετάλλευσης», που «στα χέρια τους να εκκρεμούσαν 50.000 αιτήματα ασύλου» και που «επί των ημερών τους (το 2011) η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων».

Αφού απαριθμεί και επισημαίνει τις θέσεις του για τη μετανάστευση, το Ποτάμι καταλήγει:

«Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν, έστω και δειλά, να κάνουν και μια αναφορά στην Χρυσή Αυγή. Καλή αρχή! Και ίσως στην επόμενη ανακοίνωση θυμηθούν ότι επί δύο χρόνια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνεργαζόταν καθημερινά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, «θεωρητικό» της ακροδεξιάς και φίλο της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μπαλτάκο».

«Μας περικύκλωσε το Ποτάμι, παραδινόμαστε»

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους στην «ανακοίνωση σε στυλ "βρεγμένης γάτας" του "Ποταμιού"» κάνοντας λόγο για «ευελιξία» του κόμματος «να αλλάζει τις θέσεις του πριν περάσουν 2 μέρες από τη διατύπωση τους» και σχολιάζοντας, στο ίδιο πλαίσιο, ότι «ως δια μαγείας οι απόψεις που έγιναν αντικείμενο σκληρής κριτικής αλλάζουν χωρίς καμία εξήγηση στη νέα ανακοίνωση. Αρχηγός είναι αυτός ότι θέλει λέει...».«Όσο για το σχόλιο περί Χρυσής Αυγής... ; Όταν από το 2012 το ΠΑΣΟΚ είχε ανοιχτό μέτωπο με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Θεοδωράκης έκανε "Πρωταγωνιστή" τον Μιχαλολιάκο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον κ. Θεοδωράκη ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νόμου και τον καλούν να διαβάσει την πρόσφατη ανακοίνωση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. «Το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε και ψήφισε το νόμο 3907/11 και πιστεύει ότι η πλήρης ανάπτυξη των δομών και των υπηρεσιών ασύλου που προβλέπει θα δώσουν βιώσιμες λύσεις στα θέματα των προσφύγων και των μεικτών μεταναστευτικών ροών. Ο νόμος αυτός έδωσε και τις λύσεις για το νέο σύστημα ασύλου και απάντησε στη συσσώρευση αιτήσεων του παρελθόντος. Τι πιστεύει το «Ποτάμι» για το νόμο αυτόν; Τον γνωρίζει;» συνεχίζει ο Τομέας του ΠΑΣΟΚ.Και καταλήγει: «Χτες το Ποτάμι μας επιτέθηκε από δεξιά σήμερα μας επιτίθεται από αριστερά. Μας περικύκλωσε. Παραδινόμαστε!».