Στη σημασία της διεξαγωγής του «Μαραθώνιου Αθηνών» για τον τουρισμό της Αθήνας και ευρύτερα της Ελλάδας, καθώς και στη συμβολική του αξία για την ειρήνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

Σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ, η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε πως «ο Μαραθώνιος Αθηνών είναι μια επιπλέον αφορμή για να προβληθεί η Αθήνα και η Ελλάδα. Να ενισχυθεί η δυναμική που έχουμε ήδη αποκτήσει στον τουρισμό. Να εμπεδωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο,  αναβαθμίζεται διαρκώς σε υποδομές, ποιότητα και τουριστικό προϊόν κερδίζοντας την αναγνώριση των επισκεπτών της». 

Ειδικά για την Αθήνα είπε ότι « η πόλη έχει αποκτήσει τουριστική ταυτότητα και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ειρήνης, πολιτισμού, φιλοξενίας. Είναι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις εποχές τουρίστες, μπορεί να υποστηρίξει συνέδρια, και να προσφέρει στους επισκέπτες της το μοναδικό χρώμα της Ελλάδας και τους 12 μήνες του χρόνου».

Κατά την ομιλία της, η κυρία Κεφαλογιάννη μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο Μαραθώνιος Αθηνών αποτελεί ένα σημαντικότατο αθλητικό, πολιτιστικό, ιστορικό γεγονός που τιμάει την Ελλάδα και την Αθήνα και στέλνει ένα πολλαπλό μήνυμα συλλογικότητας, προσπάθειας, κοινών στόχων, υπέρβασης, συμμετοχής, αποτελέσματος, νίκης».

Επίσης τόνισε, την δυναμική του θεσμού ο οποίος, όπως είπε «εδώ και πολλά χρόνια, συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον, προσελκύει επισκέπτες και συντελεί στην άρρηκτη σύνδεση ιστορίας – πολιτισμού – αθλητισμού - τουρισμού, τομείς όπου η Ελλάδα έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα».

Όσον αφορά στη σημασία του Μαραθωνίου για τον ελληνικό τουρισμό η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «είναι ένας ακόμα λόγος, μια ακόμη αφορμή ένα σπουδαίο γεγονός για το οποίο αξίζει να έλθει κάποιος στη χώρας μας.  Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την Αθήνα είτε για να συμμετάσχουν είτε για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.  Έτσι, αποτελεί ένα γεγονός που συγκεντρώνει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας και έχει ιδιαίτερη συμβολή και στον τουρισμό. Προσθέτει στην τουριστική Αθήνα, προσφέρει στην οικονομία και δίνει υπεραξία στον τουρισμό της χώρας».

Επιπρόσθετα, η υπουργός Τουρισμού ανάφερε πώς «το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει διαχρονικά το θεσμό και περιλαμβάνεται στα σχέδια για την ενίσχυση του τουρισμού της Αθήνας και της Αττικής ευρύτερα».