Με φυγή προς τα μπρος επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει τον σκόπελο της πρότασης εμπιστοσύνης που κατέθεσε ο πρωθυπουργός.

Κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. χαράχτηκαν οι βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επικείμενη τριήμερη διαδικασία στη Βουλή. Η απόφαση που ελήφθη ήταν να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό του πρόγραμμα και να εξειδικεύσει τις προτάσεις που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι η ίδια η κυβέρνηση λειτουργεί ήδη ως αντιπολίτευση και προσθέτουν με νόημα ότι μέσω της απόφασης του πρωθυπουργού να μην ανοίξει αυτός την αυλαία της ψήφου εμπιστοσύνης, απαξιώνει για ακόμα μια φορά τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Υπογραμμίζουν δε πως η δικομματική δεν κατάφερε ούτε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού να υλοποιήσει τις υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό.  Σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή, στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται να βρεθούν οι 180, ωστόσο όπως λένε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κίνηση ελιγμού από την κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την συνεδρίαση της Κ.Ο. άνοιξε ο Ν. Βούτσης και ακολούθησαν οι Ε. Τσακαλώτος και Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε τέταρτος. 

Π.Τ.