current views are: 1

7 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση14:27

Βενιζέλος: Εκλογές το 2016 αλλά να είμαστε έτοιμοι και για το 2015

Σε εκδήλωση ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 14:27’
αρθρο-newpost

Σε εκδήλωση ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε εκδήλωση ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως σημείωσε, «όλα κρίνονται στην πολιτική ουσία» ενώ επεσήμανε ότι «έχει μεγάλη σημασία να  να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμιλλο με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015».

Εκτίμησε δε πως η χώρα «δεν μπορεί να πορευτεί με στείρο διπολισμό», και υπογράμμισε ότι οι αυτοδυναμίες πλέον δεν υπάρχουν. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για αλαζονείες», αλλά ότι «χρειάζεται εθνική συστράτευση και συναίνεση». 

Για αυτόν το λόγο, συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «χρειάζεται ένας τρίτος πόλος, που  συμπαρασύρει σε μια εθνική στρατηγική όλη την πατρίδα, που πρέπει να βγει στο ξέφωτο μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια».

Χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε «κρίσιμη» καθώς όπως είπε η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο στο θέμα της προεδρικής εκλογής, όσο και για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτό έγινε κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «όχι για να μετρήσουμε τις δεδομένες ψήφους των βουλευτών μας, αλλά για να καλέσουμε σε μια εφ’ όλης της ύλης ουσιαστική συζήτηση την αντιπολίτευση ενώπιον του λαού».

«”Ελιά συν” η Δημοκρατική Παράταξη»

Σχετικά με τη Δημοκρατική Παράταξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε πως πρόκειται για την «Ελιά συν» και όχι η «Ελιά μείον» ενώ προσέθεσε: 

«Είμαστε απολύτως ανοικτοί, έτοιμοι να συζητήσουμε με τους πάντες ισότιμα. Όμως δεν είμαστε αφελείς, δεν εξαρτάμε τη δική μας επιδίωξη να ανασυγκροτήσουμε τη δημοκρατική παράταξη από κανέναν άλλον παρά μόνο από τη βάση της παράταξης». 

Στόχος είναι, είπε, η διασφάλιση της θεσμικής και πολιτικής σταθερότητας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά αυτό εξαρτάται, όπως επισήμανε, από τη στάση των κομμάτων και των βουλευτών με απόλυτη διαφάνεια.

Συνεχίζοντας για τη Δημοκρατική Παράταξη είπε ότι το πρώτο καθήκον είναι να οργανωθεί ο διάλογος και ότι θα προσκαλούνται διαρκώς ως το τέλος πρόσωπα, κινήσεις, κόμματα να μετάσχουν στην προσπάθεια και να στελεχώσουν με δικούς τους αντιπροσώπους και την Εθνική Οργανωτική Επιτροπή και τη Γραμματεία και να πάρουν μέρος στο συνέδριο της παράταξης.

Ανέφερε ακόμα ότι η Επιτροπή με τη Γραμματεία της θα δώσει αμέσως έμφαση στην υποεπιτροπή της, που θα ασχοληθεί με το πρόγραμμα, με το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. 

Προσέθεσε παράλληλα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν και οι εκδηλώσεις που έχουν προαναγγελθεί για το χρέος, την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη λειτουργία του πολιτεύματος και για το νέο ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι στην πρόσφατη συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, ζήτησε «συγγνώμη» «για εκείνες τις ατυχείς εκδηλώσεις που επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση της Ελιάς και των εταίρων της Ελιάς».

Σχετικά με την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επεσήμανε ότι «ενεργεί στο όνομα της παράταξης, ότι το βάρος των βουλευτών είναι τεράστιο, υποχρεώνονται να μεταφέρουν τις αντιδράσεις και τις ευαισθησίες της κοινωνίας, αλλά και να εκπέμπουν το μήνυμα της παράταξης στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας τη βαθιά λύπη του για το τραγικό συμβάν στον Βόλο.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, οι Ν. Ανδρουλάκης, Π. Ρήγας, Κ. Σκανδαλίδης, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας, Αφρ. Αλ Σάλεχ, Π. Χρηστίδης, Ανδ. Λοβέρδος, Ευθ. Καρδαράς, Ανδ. Καρέλας, Π. Καψής, Ν. Μπίστης, Γ. Τούντας, Γ. Βερνίκος, Χρ. Δερβένης, Μαν. Επιτροπάκης, Μιχ. Χάλαρης, Π. Ιωακειμίδης, Παύλος Αθανασόπουλος, Σωτ. Κατσέλος, Θ Δραγώνα, Κων/να Κοσμίδου (κίνηση «Πρωτοβουλία Κέντρου»), Ανδ. Βεντούρης.


σχετικα αρθρα