Τα «καυτά» ζητήματα της ελληνικής οικονομίας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα θέματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και το επικείμενο ταξίδι των κυρίων Χαρδούβελη και Στουρνάρα στην Ουάσινγκτον και οι εκεί συναντήσεις τους στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, όπου θα υπάρξουν επαφές με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα αυτό που συζητήθηκε ήταν ότι θα πρέπει να αρχίσουν επαφές για «σταδιακή απεμπλοκή» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ήταν «μια συνάντηση προετοιμασίας», ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε πως έγινε συζήτηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα «κόκκινα» δάνεια επισημαίνοντας ότι είναι ευνοϊκότερη η στάση των τροϊκανών και πιο χαλαρή η διαπραγμάτευση.

Ση συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έμειναν μόνοι τους και συζήτησαν για τη συζήτηση που ξεκινά αύριο στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.