Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Μαζεμένα τα έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μαξίμου με αφορμή και ορισμένες επιλογές του πρωθυπουργού που θεωρεί ότι έβλαψαν την εικόνα της κυβέρνησης και συγχρόνως την οδήγησαν σε αδιέξοδο που είχε ως αποτέλεσμα να εισηγηθεί την πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε χθες νωρίς το πρωί στο γραφείο του, τους υπουργούς και υφυπουργούς του κόμματος για να τούς ζητήσει να ενεργοποιηθούν κατά την τριήμερη διαδικασία προβάλλοντας και το δικό τους έργο και τις πρωτοβουλίες τους για τα κόκκινα δάνεια και τις ρυθμίσεις για δόσεις στις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές. 

Όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έπρεπε η κυβέρνηση να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης μίλησε για σημάδια κόπωσης και δεν παρέλειψε να ρίξει μπηχτές για την Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για κακούς χειρισμούς στο θέμα του ΕΝΦΙΑ και χαρακτήρισε φάουλ το κόψιμο της ομιλίας Τσίπρα στην ΔΕΘ από την ΝΕΡΙΤ, όπως επίσης και τον αποκλεισμό του πρώην Πρέσβη μας στο Βερολίνο από την συνάντηση Μέρκελ -Σαμαρά. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί μιλώντας στους υπουργούς του ότι δεν προτίθεται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας η κυβέρνηση να εξαντλήσει τις αντοχές της. Υπονόησε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αποτελούν επί της ουσίας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου και θα έχουν ως στόχο την κυβερνητική ανάταξη μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι γιορτές και φυσικά η διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε με στελέχη της Ελιάς ζήτησε εκλογική ετοιμότητα, καλού κακού, αφήνοντας μία αίσθηση πως θεωρεί λίγες τις πιθανότητες η ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας θα φέρει θετικά αποτελέσματα.