current views are: 1

8 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση07:11

Θρήνος για τους νεκρούς στρατιώτες στον Βόλο – Πλάνα από το πεδίο βολής μετά την έκρηξη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα από τον χαμό των τριών στρατιωτών στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου, όταν εξερράγη ο σωλήνας όλμου 81mm. 

Δημοσίευση 07:11’
αρθρο-newpost

Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα από τον χαμό των τριών στρατιωτών στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου, όταν εξερράγη ο σωλήνας όλμου 81mm. 

Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα από τον χαμό των τριών στρατιωτών στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου, όταν εξερράγη ο σωλήνας όλμου 81mm. 

Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αστοχία υλικού που οδήγησε στην έκρηξη από την οποία έχασαν την ζωή τους δύο υπαξιωματικοί και ένας στρατιώτης ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ένας υπολοχαγός. 

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο κ. Θεοδωρακίδης, Ταξίαρχος εν αποστρατεία, εξήγησε ότι το πυρομαχικό όταν ελεγχθεί ακόμα και 40 ετών να είναι, δεν έχει πρόβλημα. Μάλιστα όπως είπε νωρίτερα είχαν ρίξει και άλλες βολές με βλήματα από την συγκεκριμένη παρτίδα. Άρα, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρακίδη υπάρχει μια αστοχία υλικού που είναι συνδυασμένη. Η πρόωρη ανάφλεξη του βλήματος μέσα στον σωλήνα ήταν η αιτία του δυστυχήματος, ανέφερε ο κ. Θεοδωρακίδης. 

Εν τω μεταξύ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή και όπως είπε ο ιατροδικαστής και «οι τρεις στρατιώτες έφεραν συντριπτικά τραύματα. Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος».

Το απόγευμα οι κηδείες 

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν οι κηδείες των άτυχων στρατιωτών.

Η κηδεία του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου θα γίνει στις 16:30 το απόγευμα στο Πετρωτό από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ενώ των άλλων δύο επαγγελματιών οπλιτών θα γίνουν στις 16:00 στο Βόλο.  

Τα θύματα

Ένας 19χρονος και ένας 33χρονος και ένας 34χρονος είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης στο πεδίο βολής στον Βόλο.

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος, ο δεκανέας που έχασε τη ζωή του, ήταν γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. 

Όπως αποκάλυψε χθες ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος ο 19χρονος επρόκειτο στις 20 Οκτωβρίου να πάρει το απολυτήριό του και θα θα γυρνούσε πίσω στην οικογένειά του. Μάλιστα ο ίδιος δεν δέχτηκε την άδεια που του δόθηκε καθώς ήθελε να λάβει μέρος στην άσκηση αφού θα έπαιρνε μόρια τα οποία θα τον βοηθούσαν να γίνει ειδικός φρουρός. 

Ο 34χρονος Αναστάσιος Μεζάλας

Πατέρας ενός μωρού εννέα μηνών ο 34χρονος Αναστάσιος  είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο πριν από ένα περίπου χρόνο με την σύζυγό του.

Στην πόλη του, τον Βόλο όλοι μιλούν για ένα παιδί, ευγενικό και πολύ χαρούμενο. 

Ο 33χρονος Γιώργος Ορφανίδης

Ο Γιώργος Ορφανίδης καταγόταν από τις Σέρρες. Ήταν παντρεμένος και πολύ καλό παιδί όπως λένε οι οικείοι του. Στο προφίλ του στο Facebook οι φίλοι του του αφήνουν μηνύματα ευχαριστίας που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν.


σχετικα αρθρα