Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

Όταν στα μέσα Φεβρουαρίου του 2012 ο Μάκης Βορίδης έπαιρνε το δρόμο για τη ΝΔ από το ΛΑΟΣ, αναγκάζοντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη να μιλάει επί της ουσίας για προδότες, ουδείς ανέμενε ότι ο υπουργός Υγείας θα αναδεικνυόταν σε ένα από κεντρικά στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης. 

Δυόμιση χρόνια μετά την έλευσή του στη ΝΔ αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του Αντώνη Σαμαρά στον πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρείται ως ο πιο γνήσιος εκφραστής μιας πιο δεξιάς πολιτικής. 

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να του αναθέσει να ξεκινήσει την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε από αρκετούς στη ΝΔ ως ένα σήμα για την «επόμενη μέρα», όταν και όποτε αυτή έρθει… 

Ο ίδιος, όπως είναι λογικό, το αρνείται! Και πως θα μπορούσε να γίνει άλλωστε. Όμως για τους μυημένους στο γαλάζιο παρασκήνιο, ο Μ. Βορίδης ποτέ δεν έκρυψε τις αρχηγικές του βλέψεις… 

Πολλές φορές συστημικά ΜΜΕ τον βάλανε στην «πολιτική κολυμπήθρα» για να ξεχαστεί το παρελθόν στην νεολαία της ΕΠΕΝ, στο Εθνικό Μέτωπο, οι σχέσεις με τον Λεπέν και οι φωτογραφίες και τώρα εμφανίζεται ως επίδοξος διάδοχος!  

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως του newpost είναι πολύ πιθανόν ο Μ. Βορίδης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του αρχηγικού του προφίλ και των φιλοδοξιών που έχει, να αλλάξει εκλογική περιφέρεια και να μετακινηθεί από την Αττική στην Α΄ Αθηνών.

Η επιλογή αυτή, εάν γίνει που είναι πολύ πιθανόν, θα σημάνει ότι ο Μ. Βορίδης θέλει να έχει πιο φιλικό περιβάλλον εκλογικά σε μια περιφέρεια που υπάρχει μεγάλο τμήμα της σκληρής δεξιάς και διατηρεί σημαντική επιρροή η Χρυσή Αυγή, στους ψηφοφόρους της οποίας μπορεί να απευθυνθεί πιο άνετα και με καθαρή ιδεολογική θέση ο υπουργός Υγείας. 

Η κίνηση αυτή όμως ενδέχεται να αλλάξει και τους όρους του παιχνιδιού σε μια περιφέρεια, στην οποία δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, λόγω της ανάληψης της θέσης του επιτρόπου στην Ε.Ε. ενώ επανέρχεται όμως η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Αρα, η σύγκρουση θα είναι κυρίως μεταξύ του σκληρού δεξιού Μ. Βορίδη και της φιλελεύθερης Ντ. Μπακογιάννη, με τον πρώτο να επιδιώκει την πρωτιά, κάτι που θα σημάνει και άνοδο των μετοχών του στο πολιτικό χρηματιστήριο.