Την πεποίθησή του ότι «θα βρεθούν 180 βουλευτές» για την προεδρική εκλογή εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως  «θέλει να χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση, σε πλήρη καταστρατήγηση του πνεύματος του Συντάγματος».

Εκτίμησε πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας  «θα μπορούσε να είναι ένα μη πολιτικό πρόσωπο, ένας σπουδαίος Έλληνας ή μία σπουδαία Ελληνίδα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε ότι «οι επενδυτές ανησυχούν τι σημαίνει μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες», ενώ χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παντελώς ανεφάρμοστο».

Σημείωσε δε ότι «μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους» και πως «η Ελλάδα θα δανείζεται από τις αγορές, οι οποίες απαιτούν δημοσιονομική συγκράτηση, αλλά και μεταρρυθμίσεις, που όμως θα είναι ιδιοκτησία του ελληνικού πολιτικού συστήματος».

Τέλος, τόνισε ότι «από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει τρόικα, εμείς θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στους πολίτες για να μην γυρίσουμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος».

Αναφερόμενός στη σύγκρουσή του με την ΠΟΕ - ΟΤΕ για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων τόνισε: «Το μόνο που ελέγχουμε είναι αν έγιναν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος. Κανένα κριτήριο δεν αλλάζει. Ο μόνος λόγος που η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια, ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου».