current views are: 1

8 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση10:49

Tι ανακοίνωσε ο Βενιζέλος για εκλογές, κόκκινα δάνεια και ληξιπρόθεσμα χρέη

«Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην ΚΟ του Κινήματος, αναφερόμενος στα όσα έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δημοσίευση 10:49’
αρθρο-newpost

«Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην ΚΟ του Κινήματος, αναφερόμενος στα όσα έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του Κινήματος ενόψει και της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές σε περίπτωση που επικρατήσουν καιροσκοπικές απόψεις».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι τώρα αρχίζει η πιο κρίσιμη χρονιά αυτής της περιόδου και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει καθαρό λόγο για να υπερασπιστεί το έργο του. Συμφωνία για ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα κόκκινα δάνεια επιτυγχάνεται. Έρχονται πολλές φιλικές και εφικτές δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ λύση θα υπάρξει για τα κόκκινα δάνεια και τα στεγαστικά δάνεια.

Σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «έχει μεγάλη σημασία να δοθεί η μάχη με τον λαϊκισμό και την υποκρισία, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει, ταυτόχρονα, μία πρόσθετη μάχη για τον ρόλο του ίδιου και της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και για το τι σημαίνει προοδευτική σταθερότητα».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε επίσης ότι «Κάθε κίνησή μας είναι η προγραμματική συνεργασία». «Αυτό πράξαμε μετά τις εκλογές του 2012, αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα επτά σημεία του σχεδίου εξόδου, που θα παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη συζήτηση στη Βουλή:

1) Ολοκλήρωση συμφωνίας με την τρόικα 2) Ολοκλήρωση όλου του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος, 3) Υλοποίηση των ειλημμένων δεδομένων δεσμεύσεων και αποφάσεων του Eurogroup του Φεβρουαρίου και του Νοεμβρίου του 2012, με τον κ. Βενιζέλο να θυμίζει ότι έχουν δεσμευτεί ήδη οι εταίροι ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις επιβεβαίωσης του χρέους και όλα τα μέτρα που επαναφέρουν την Ελλάδα στην κανονικότητα

4) Επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, όπως λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όλες οι παραμετρικές αλλαγές που είναι υπεσχημένες συνιστούν πρόσθετο κούρεμα και πως «είναι αστείο το δίλημμα κούρεμα- μη κούρεμα» 5) Συμφωνία με τους εταίρους για την περίοδο μετά το πρόγραμμα. Υπάρχουν πλέον ευρωπαϊκοί κανονικοί μηχανισμοί για την υποστήριξή μας, αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει νέο δάνειο, νέο μνημόνιο, νέα τρόικα, θα έχουμε φυσικά τις υποχρεώσεις κάθε κράτους-μέλους της ευρωζώνης, ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι υπάρχει μια δέσμευση: Σταδιακές ελαφρύνσεις, όχι μείωση μισθών και συντάξεων, κοινωνικό μέρισμα, ρήτρα απασχόλησης. Είπε ακόμα ότι η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι μια ανακούφιση που θα τη νιώσει η κοινωνία άμεσα και πως ετοιμάζεται και το σχέδιο για τα στεγαστικά. 6) Εθνικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών εθνικής έμπνευσης για ένα κανονικό κράτος και μια ανταγωνιστική οικονομία

7) Ολοκλήρωση της σχέσης με το ΔΝΤ συμφωνημένα με ευρωπαϊκή συμφωνία και, όπως συμπλήρωσε, με ένα κριτήριο πολύ απλό: εκτίμηση του κόστους δανεισμού μεταξύ αγορών και ΔΝΤ. «Όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί τυπικά και ευρωπαϊκά μέχρι τον Δεκέμβριο και σίγουρα μέχρι τον Φεβρουάριο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι καβάλησε το καλάμι του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. «Τι θα κάνει άραγε ο κ. Τσίπρας αν γίνει πρωθυπουρός» διερωτήθηκε.


σχετικα αρθρα