Σκέψεις για «έγκαιρη» κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων κάνει η Βουλή.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι κατά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης  θα μπορούσαν σοβαρά να κοστολογηθούν τα προγράμματα που τα κόμματα παρουσιάζουν, ώστε να υπάρχει μια πιο έγκυρη- ίσως και με το Οικονομικό Επιμελητήριο από κοινού- άποψη οικονομική, η οποία να δίνεται στους πολίτες.

Συγκεκριμένα πρότεινε να κοστολογούνται τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων από Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο έργο του Γραφείου, τονίζοντας ότι διαθέτει «αυτονομία και ανεξαρτησία γνώμης, καθαρά επιστημονική, οικονομική, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει».

Χαρακτήρισε δε πολύ ουσιαστική και σοβαρή την «άποψη που ακούστηκε στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ότι δηλαδή θα μπορούσε σοβαρά τουλάχιστον να κοστολογήσει και τα προγράμματα που τα κόμματα παρουσιάζουν, ώστε να υπάρχει μια πιο έγκυρη -ίσως και με το Οικονομικό Επιμελητήριο από κοινού -άποψη οικονομική, η οποία να δίνεται στους πολίτες».

«Η Βουλή οφείλει να δώσει μια άποψη πάνω σε αυτά, με μια πιο εγγυημένη κοστολόγηση όλων, ώστε ο πολίτης βαδίζοντας προς την κάλπη να γνωρίζει συνολικά τι γίνεται και να μπορεί να πάρει τη σημαντική απόφαση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Π.Τ.