«Μπορούν να βρεθούν οι 180» για την προεδρική εκλογή σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή, ο οποίος συμφώνησε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Τζαμτζής έδωσε πιθανότητα 70-80% να συγκεντρωθεί ο αριθμός λέγοντας ότι «θα είναι διαφορετικό το κλίμα τότε» αφού «δεν μπορούμε να παίζουμε με το μέλλον της χώρας, ούτε με το αύριο των Ελλήνων».

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού είπε ότι «ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τελικά αποτελέσματα, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα».

Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «πρέπει να λέμε αλήθειες, δεν μπορούμε να υποσχόμαστε. Εμείς δεν υποσχόμαστε, πετυχαίνουμε στόχους».

«Οι δόσεις δεν είναι φοροελάφρυνση, είναι μία διαδικασία με την οποία μπορεί να ανταποκριθεί ο πολίτης. Προχωρούμε στις διευκολύνσεις αλλά και οι ασφαλιστικοί φορείς θα πρέπει να δουν πώς θα βελτιώσουν τις προϋποθέσεις για αυτούς που χρωστούν» είπε ακόμα.

Τέλος, ο άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «σωστά ο κ. Τσίπρας υποδεικνύει ότι πρέπει να πάμε στη Θεσσαλονίκη, αλλά υποδεικνύει ότι πρέπει να πάμε με τα... πόδια».