«Δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες» για το χρέος τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής σημειώνοντας ότι πρέπει να ανοίξει η σχετική συζήτηση στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «σαφής η γραμμή του κόμματός μας για το χρέος εδώ και δύο χρόνια. Δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες».

Ο κ. Κοντονής συνέχισε: «Ζητάμε διεθνή συνάντηση των χωρών του Νότου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί ως ευρωπαϊκό».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «αυτό το χρέος που έχει η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει επιτέλους η Ευρώπη να μπει στη συζήτηση».

Παράλληλα μίλησε για μακρύ και επίπονο διάλογο για το ζήτημα. «Είμαι αισιόδοξος αφού φάινεται ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο με την πολιτική της Γερμανίας».

Για το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον Άδωνι Γεωργιάδη δήλωσε πως «είναι μία απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, σεβαστή από όλους. Δεν πρέπει να ξεπερνάμε ένα μέτρο ευπρέπειας και ευγένειας».