Με την ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Είστε από τους πλέον πληττόμενους από την κρίση», είπε ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη (πρόεδρο), Νίκο Τζίκα (αντιπρόεδρο) και Γιώργο Καρανίκα (γενικό γραμματέα).

«Πράγματι, είμαστε η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι που το παλεύουμε και είμαστε πολίτες του τόπου μας, Πρόεδρε», απάντησε ο κ. Κορκίδης ο οποίος συμπλήρωσε στην παρατήρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τον Ιούλιο υπήρξε κάποια καλυτέρευση της κατάστασης: «Υπήρχε 1,5% αύξηση στη λιανική πώληση. Αυτό οφείλεται στο ότι ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στις 15 Ιουλίου. Υπάρχει και ένα άλλο νούμερο βέβαια που δείχνει μια αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4,8%, που σημαίνει ότι καταφέραμε ο Έλληνας καταναλωτής να αγοράσει περισσότερα πράγματα με λιγότερα λεφτά. Και αυτό είναι κάτι θετικό. Βέβαια, αν το συγκρίνουμε με τον Ιούνιο που μας πέρασε και τον Ιούνιο του 2013, τα νούμερα είναι λίγο στάσιμα. Αλλά και η σταθερότητα, ξέρετε, είναι για μας κάτι θετικό. Πάντως το παλεύουμε με νύχια και με δόντια».