Σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης ανοίγοντας εκ μέρους της κυβέρνησης τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τονίζοντας παράλληλα ότι δύο χρόνια μετά τα σενάρια περί εξόδου από οτ ευρώ όλοι αναγνωρίζουν τη χώρα.

«Το Grexit ήταν διεθνής όρος, δύο χρόνια μετά κανείς δε μιλάει για έξοδο από την ευρωζώνη όλοι αναγνωρίζουν το μικρό θαύμα που έχει κάνει η χώρα» υπογράμμισε.

«Στη θέση μιας ύφεσης 7% προ διετίας, σήμερα παρατηρείται ανάπτυξη 0,6%, η ανεργία αποκλιμακώνεται (24,5% σε εθνικολογιστική βάση στο τέλος του τρέχοντος έτους, έναντι 25,8% το 2013), η μείωση των εξαγωγών κατά 1,7% έχει δώσει τη θέση της σε μια αύξηση 4%, τα πρωτογενή ελλείμματα έχουν εξαφανιστεί και το πλεόνασμα αναμένεται να ανέβει στο 2%. Το τραπεζικό σύστημα, είναι σταθεροποιημένο, ανακεφαλαιοποιημένο και έτοιμο να λειτουργήσει. Τα παραπάνω αριθμητικά δεδομένα έχουν ήδη αντίκρισμα για τους πολίτες, όπως καταδεικνύεται από τη διανομή κοινωνικού μερίσματος 500 εκατ. ευρώ, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες (-380 εκατ. ευρώ), τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (-30%), της έκτακτης εισφοράς και των δόσεων» είπε, ενώ έδωσε έμφαση, στο ότι το τελευταίο εξάμηνο, «καλύφθηκαν πλήρως οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας νοσοκομειακά και φαρμακευτικά, ώστε να μην υπάρχει Έλληνας εκτός ΕΣΥ».

«Το μνημόνιο τελειώνει 1,5 χρόνο νωρίτερα» υπογράμμισε.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Απέναντι στη συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στην ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία, στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τη διγλωσσία του, έχει καταφέρει να πείσει μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης να τον εμπιστευτεί, έστω και χωρίς μεγάλες προσδοκίες» σημείωσε ο κ. Βορίδης. Στο πλαίσιο αυτό, επέλεξε μάλιστα να αναγνώσει την ιδρυτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνοντας πως περιγράφει μια «κομμουνιστική» κοινωνία, χωρίς να την κατονομάζει.
 
«Προχθές ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών "συμπαγές πλαίσιο για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής επένδυσης». Τους είπατε ότι θα τους πάρετε τα μέσα παραγωγής τους;» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης.
 
«Στο πρώτο του συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα πρέπει να εμπνευστούν απ' τα βήματα των χωρών της Λατινικής Αμερικής, που ακολουθούν ένα δύσβατο και αντιφατικό δρόμο αποδέσμευσης ή σχετικής ανεξαρτησίας από διεθνείς οργανισμούς. Δεν μας είπατε καν ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, αλλά πήγατε στην Λατινική Αμερική! Οι χώρες της Ε.Ε. έχουν λύσει το ζήτημα, συγκροτώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι ακριβώς προτείνετε στον ελληνικό λαό για θέματα εξωτερικής πολιτικής;» ρώτησε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σ' αυτούς που είναι έτοιμοι να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας τις αριστερές και προεκλογικές του διακηρύξεις ως απλό βερμπαλισμό, ο υπουργός Υγείας αντιπρότεινε να πάρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα σοβαρά:
 
«Θέλω να παίρνω το ΣΥΡΙΖΑ στα σοβαρά, να λέω πως είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και πως μας προετοιμάζει γι' αυτά που θα κάνει. Οι άνθρωποι έχουν πει τι θα κάνουν. Είναι συγκεκριμένοι - και αν υπάρχουν πολίτες που συμφωνούν, τότε δεν έχουν καταλάβει καλά» παρατήρησε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση μίλαγε για απειλές, κρεμάλες, κουίσλινγκ την ώρα που οι βουλευτές της συγκυβέρνησης προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθια την πατρίδα» σημείωσε ακόμα.

«Ο λόγος του μίσους έχει συνέπειες τόνισε» ο κ. Βορίδης προσθετοντας; «Eίχαμε τρεις πολιτικές δολοφονίες. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφενός λόγω εγκληματικών οργανώσεων με τη μορφή κοινοβουλευτικού κόμματος και οργανώσεων της άκρας αριστεράς. Αν η κυβέρνηση δεν επενέβαινε δεν θα ξέραμε πού θα οδηγούσε αυτό ο κύκλος».

«Όσοι πιστεύουν ότι στις κάλπες θα κερδίσουν, θα τους πρότεινα υπομονή γιατί οι Έλληνες ξέρουν να ψηφίσουν» κατέληξε.

Ο κ. Βορίδης άρχισε την ομιλία του απαντώντας στον Παν. Λαφαζάνη για την απουσία του Αντ. Σαμαρά, σημειώνοντας: «Σας είπε κανείς ότι δεν θα έρθει ο πρωθυπουργός στη συζήτηση; Ποιο έιναι το μείζον θέμα που θέτετε ως προς τη διαδικασία. Όλα ταυπόλοιπα δημιουργούν μία συζήτηση που δεν έχει κανένα έρεισμα».

Για το εμπάργκο της Κουμουνδούρου στον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Μήπως θέλετε να μας στέλνετε και shortlist για το ποιος θα εκπροσωπεί τη ΝΔ; Δεν επιλέγουμε στη Δημοκρατία τους αντιπάλους μας, αυτό τα κάνουν άλλα καθεστώτα».