Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στους πάντες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Τα σκάγια πήραν και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος για ακόμη μία φορά απουσίαζε (άλλωστε δεν έχει πάει και σε καμία).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο Ζάππειο. «Άλλοι μου έστησαν το Ζάππειο. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου. Με έχουν πει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο». Και εννοούσε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που στη μάχη για τη διαδοχή το 2007 έλεγαν πως το πραγματικό επίθετο του Βενιζέλου είναι Τούρκογλου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενώ το ίδιο έπραξε και ο Θάνος Μωραΐτης. Οι διάλογοι που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικοί.

Μιχάλης Χρυσοχοίδης: Δεν υπάρχει σχέδιο δεν υπάρχει στρατηγική, το κόμμα υπολειτουργεί και είμαστε σε απόσταση από την κοινωνία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε: Λέτε ενδιαφέροντα πράγματα αλλά κανείς δεν μου έφερε καμιά πρόταση. Τα λέμε προς τα έξω.

Στον κύριο Χρυσοχοΐδη απάντησε και η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου: Να μην γινόμαστε πρωτοσελιδο συνεχώς για τα εσωκομματικά μας.

Και ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε προς τον υπουργό Υποδομών :Ενότητα. Να μην κάνουμε show στα ΜΜΕ.

Ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος: ΄'Οσες ευθυνες έχεις εσύ πρόεδρε άλλες τόσες έχει και ο Ανδρουλακης, αν δεν μπορεί να παραιτηθεί.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Να μας γίνει παράδειγμα η ΔΗΜΑΡ. Την ψήφισαν οι πολίτες για να είναι το προοδευτικό πρόσημο στην κυβέρνηση συνεργασίας όταν το απεμπόλησε αυτό, πήγε στο 1%. Ο κόσμος μας ψήφισε γιατί τιμά την πορεία μας από το 2009 εως τώρα. Αν συνεχίσουμε να βγάζουμε εικόνα εσωστρέφειας τότε η ψήφος που προορίζεται για εμάς, θα την πάρει…. το ποτάμι.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πέμπτη φάλαγγα και για συνωμοσίες εντός του κόμματος που στόχο έχουν τον ίδιο και ο κ. Θάνος Μωραΐτης: «Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα με μια και μόνη άποψη. Πρέπει να υπάρχει η διαφορετική άποψη. Η πέμπτη φάλαγγα που εσύ ανέφερες πρόεδρε είναι οι καλικάτζαροι».

Ο κ. Βενιζέλος μετά το τέλος της συνεδρίασης είπε στον κύριο Μωραΐτη πως δεν εννοούσε κάτι για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πως το παιγνίδι που παίζεται είναι μεγαλύτερο.