Δεν πρόκειται δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Κατά την τοποθέτησή του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να αντισταθεί στις επιταγές της τρόικας, να διεκδικήσει την αποκατάσταση των λαθών του εξοντωτικού προγράμματος, που μας επέβαλλαν, να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των ολίγων και να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πελατειακού κράτους, που συντηρεί με τις πολιτικές της».

Ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ «είναι αταλάντευτα ευρωπαϊστές», και γι’ αυτό όπως είπε, «είμαστε σταθερά υπέρ της αλλαγής της πορείας της Ευρώπης, για να κατοχυρωθεί το κοινό της μέλλον».

Παράλληλα, μίλησε για «αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα, μια ριζική αλλαγή της πολιτικής, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα», ενώ έκανε λόγο για υπαρκτό κίνδυνο «να εδραιωθεί μια κατάσταση, απόλυτα διχασμένης κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, υπογράμμισε ότι «δεν αντιμετωπίζεται με υπεραισιόδοξα και εκτός πραγματικότητας σενάρια πρωτογενών πλεονασμάτων, υπερβολικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και εξωπραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης», και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται, «είναι μια τολμηρή και ουσιαστική αναδιάρθρωση του».