«Άθλιο τριτοκοσμικό παιχνίδι εξουσίας που καταστρέφει τη σταθερότητα» χαρακτήρισε τα σενάρια περί εκλογών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημείωσε πως η χώρα «πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα για να διανύσουμε τα τελευταία βήματα ενός δύσκολου οικονομικού προγράμματος. Πρέπει να προχωρήσουμε στα τελευταία βήματα για να μην υπάρξει ανάγκη για νέες τέτοιες συμφωνίες, ώστε να χρηματοδοτηθεί η χώρα για να μην γίνει ένα παράδειγμα όπως η Αργεντινή».

Επίσης, τόνισε πως η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να περιλάβει μια σταθερή τετραετία, ενώ ξεκαθάρισε πως η σταθερότητα χρειάζεται για την έξοδο από το μνημόνιο, για την επιστροφή στην ανάπτυξη του 3% το 2015, κάτι όμως που προϋποθέτει, πρόσθεσε, να ολοκληρωθεί ο βίος της Βουλής όπως την ανέδειξε ο λαός.

Αναφερόμενος στην εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας, είπε πως παρά τα όσα λέγονταν προ της εκλογής των προέδρων της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα τηρήθηκε μεταπολιτευτικά:

«Και θα τηρηθεί ακόμη μια φορά. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα διαψεύδονται όλες οι φήμες που προκαλούσαν αναστάτωση περί δήθεν εκλογών το Φθινόπωρο».

«Βαδίζουμε τα τελευταία βήματα για την έξοδο και κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν την πόρτα της εξόδου για να μην υπάρχει διαφυγή. Τη μάχη θα τη δώσουμε νικηφόρα» σημείωσε και υποστήριξε ότι για να γίνει αυτό και να υπάρξουν οι 180 ψήφοι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προϋποτίθεται να μην γίνουν άλλες απολύσεις, να υπάρξουν γενναίες ρυθμίσεις γι’ αυτούς που οφείλουν στο Δημόσιο και απομείωση της φορολογίας.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ακόμη πως, ενώ η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη, διάφορες «πολιτικές σουσουράδες» με «υποκριτικές φωνούλες», ρωτούν «τι σας πειράζουν οι εκλογές;», κι ακόμη πιο επικίνδυνα προσάπτουν ότι «πήραμε τα μέτρα από επιλογή».