Βολές κατά τις αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής πρότασης.

Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για θεσμικά τερτίπια και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη δίψα της εξουσίας ωραιοποιεί και υπόσχεται τα πάντα:

«Η ουσία είναι ότι εδώ δεν βρισκόμαστε για να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και να δίνει λύσεις και αυτό κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά. Η πρόταση για ανανέωση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το έργο μας για να αντιληφθεί έτσι ο ελληνικός λαός ποιος βρίσκεται εδώ για το συμφέρον του και ποιος ωραιοποιεί τα πάντα υποσχόμενος τα πάντα» σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε ανεύθυνες και απολύτως ψευδείς τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές της τρόικας και δεν διαπραγματεύεται, φέρνοντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα τις ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια με τις οποίες όπως υποστήριξε, «προσπαθούμε να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Χαρακτήρισε δε, ως «μέγιστο ατόπημα» και «ανήκουστη», τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει, όπως είπε, ότι ναι, υπάρχουν πρόσωπα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν κερδίσει στις εκλογές, αλλιώς θα σύρεται η χώρα.

«Το σύνταγμα ορίζει αυξημένη πλειοψηφία για να συναινέσουν τα κόμματα σε ένα πρόσωπο υπεράνω πολιτικής και όχι για να γίνουν εκλογές όποτε το θέλει η αντιπολίτευση. Για την αξιωματική αντιπολίτευση λίγη σημασία έχουν οι θεσμοί μπροστά στη δίψα της για την εξουσία», τόνισε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε.