Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Η σκιά του Γιώργου Παπανδρέου έπεσε βαριά στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μολονότι ο ίδιος απουσίαζε για μία ακόμη φορά. 

Την ώρα που ανακοινωνόταν η νέα ομιλία του στο Ηράκλειο στις 24 Οκτωβρίου ΄με την ευκαιρία των εγκαινίων της περίφημης έκθεσης για τα 40χρονα του ΠαΣοΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε να θυμηθεί τα γεγονότα στο Ζάππειο και την εσωκομματική διαμάχη του 2007. 

Το θέμα είναι ότι την έκρηξη Βενιζέλου προκάλεσε μηχανισμός που πυροδότησε μάλλον άθελά του ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Κι εκεί ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις που για πολλούς ξεπέρασαν και ορισμένα όρια. Ο υπουργός Μεταφορών  γκρίνιαξε για το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι δεν λειτουργεί, ότι δεν έχει οργανώσεις και ότι πάσχει από Δημοκρατία.  

Ο Ανδρουλάκης που ήταν παρών και λογικά θα έπρεπε να παρεξηγηθεί δεν ασχολήθηκε. Όμως τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη διέκοψε ο κ. Βενιζέλος για να τον επαναφέρει στην τάξη και να τού συστήσει πως άλλο είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης και όχι τα εσωκομματικά.

Ακολούθησε...μακελειό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξέφυγε και φέρεται να μίλησε για "τσογλάνια της Σύμης" δηλαδή του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και για κάποιους στο ΠΑΣΟΚ που τον εξύβρισαν ισχυριζόμενοι ότι ονομάζεται "Τούρκογλου" και όχι Βενιζέλος, "ενώ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μου έχει φερθεί έτσι". 

Οι βουλευτές μούδιασαν γιατί η συζήτηση ξέφυγε. Ο Χρυσοχοίδης δεν απάντησε όμως αργότερα έκανε λόγο για πολιτική επίθεση που δέχτηκε. Η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούσε να μαζέψει ό,τι μπορούσε όμως το κακό είχε ήδη γίνει.  

Και το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην μάχη της Βουλής με τον Παπανδρέου να το διχάζει ακόμη και με την απουσία του και τον Βενιζέλο να έχει έρθει σε ρήξη για μία ακόμη φορά με έναν κορυφαίο υπουργό. 

Από τα όσα βαριά ειπώθηκαν διαπιστώνεται μία υποβόσκουσα κόντρα για τις εκλογικές περιφέρειες μεταξύ των στελεχών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είπε καυστικά: "Ας κατέβει κι ο πρόεδρος στην β' αν θέλει, δεν με νοιάζει"!