Με ένταση συνεχίζεται και σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την επικείμενη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε ανταλλαγή πυρών επιδόθηκαν βουλευτές της κυβέρνησης με τους βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής εκπλήξεις. Χαρακτηριστικά, ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση και ο Γιώργος Νταβρής ότι θα δηλώσει ωσεί παρών.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Αργύρης Ντινόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή αναφέρθηκαν στους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από τις παροχολογίες του Αλέξη Τσίπρα και επιτέθηκαν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για ανευθυνότητα. Αντιστοίχως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζει. Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και το κόμμα του έκανε επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πάντως, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε το έργο της κυβέρνησης και του υπουργείου του σχετικά με την ρήτρα απασχόλησης αλλά και τα κυνδύλια που διοχετεύονται στην ανάπτυξη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ επιτέθηκε σφόδρα στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν, και ιδίως στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την μη τήρηση των δεσμεύσεων του. Ο κ. Κουίκ επίσης σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ ξεκινούν εκστρατεία ανά γειτονιά για να ενημερώσουν τους πολίτες για τις θέσεις τους. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεσθημανή Παπαδημητρίου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία και η κυρία Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε την ίδρυση ενιαίου χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχει στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση καταργεί κάθε λαϊκό και κοινωνικό κεκτημένο των πολιτών, ενώ προκαλεί τεχνητή πόλωση για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τους στόχους του κεφαλαίου. Ο βουλευτής κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι ο πιο καλός μαθητής του κεφαλαίου. 

 

TAGS