Στη χθεσινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε μιλώντας στον Realfm και στον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε πως ο ίδιος καλύφθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και μάλιστα αποκάλυψε πως αργότερα το βράδυ σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του επιβεβαίωσε πως όλες οι εξελίξεις αφορούν στο άμεσο μέλλον δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο. 

Ο κ. Λοβέρδος σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι είπε πως η ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περιείχε κριτικές αιχμές ωστόσο πρόσθεσε πως η γνώμη ενός συναδέλφου δεν φέρνει την κατάρρευση στο κόμμα. 

«Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να τα βάψουμε μαύρα. Ήταν μια έντονη στιγμή και επειδή η πορεία της χώρας είναι πολύ μεγάλο θέμα, δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνεται αντίβαρο», σχολίασε και πρόσθεσε: 
«Η πρόταση εμπιστοσύνης ήταν μια επιθετική ενέργεια, ωστόσο παρασύρει και τα εσωκομματικά των δύο κομμάτων, γιατί φέρνει το θέμα. Η κυβέρνηση αφομοιώνει όλα αυτά τα θέματα που είναι υπαρκτά. Όταν έχεις να διαχειριστείς κρίση, έχεις και διαφωνίες. Οι διαφωνίες είναι τέτοιες ώστε να άρουν την εμπιστοσύνη; Όχι. Όλη η υπόλοιπη συνεδρίαση δεν κύλισε έτσι. Αναμένουμε τα βήματα προς την έξοδο από τη φάση που περνάμε τα τελευταία έξι χρόνια και αν αυτά συμβούν, τότε πάμε σε μία έξοδο από το μνημόνιο, πάμε  να εκλέξουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας με 180, πάμε σε μια συνέχιση αυτής της κυβέρνησης».