Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Ικανοποιημένη από την πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης εμφανίζεται η κυβέρνηση. Το στοίχημα με την επιλογή του Μάκη Βορίδη εκτιμάται ότι κερδήθηκε καθώς και η κυβερνητική γραμμή ακολουθήθηκε πιστά και η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε όπως είχε προγραμματιστεί εδώ και ημέρες. Άλλωστε η επιλογή Βορίδη εξυπηρετεί και την στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου για προσέγγιση τόσο ψηφοφόρων από την ΔΗΜΑΡ, με τους κεντροδεξιούς βουλευτές και βέβαια των ψηφοφόρων που απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ τα δύο τελευταία χρόνια. 

Ο πρωθυπουργός ζήτησε και ενημερώθηκε εκτενέστατα για την έναρξη αλλά και την πορεία της πρώτης ημέρας της συζήτησης στη βουλή και πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος. 

Το επόμενο τηλεφώνημα Σαμαρά από το Μιλάνο ήταν στον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον οποίο συζήτησε γενικά το θέμα της διαπραγμάτευσης αλλά ειδικότερα το ζήτημα των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που ενημέρωσε τον υπουργό οικονομικών ότι είναι ειλημμένη απόφαση να ανακοινώσει την Παρασκευή στην βουλή την ρύθμιση για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν διαψεύδει κανείς ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει σε αυτήν την δήλωση και μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δόσεις που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός να ισχύσουν άμεσα και όχι από τον Ιανουάριο του 2015. 

Εκτός από αυτό το όπλο του πρωθυπουργού, στο οπλοστάσιο του Αντώνη Σαμαρά προστέθηκε και το ζήτημα της διαπλοκής που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακίνησε στην πρώτη ημέρα της συζήτησης στη βουλή. Οι καταγγελίες του κ Δραγασάκη ότι επιχειρηματίες φίλοι του πρωθυπουργού μπορούν να καταργήσουν ή ακόμη και να αλλάξουν έναν νόμο, έκανε έξαλλο τον Αντώνη Σαμαρά που θα απαντήσει σε πολύ έντονο ύφος την Παρασκευή. 

Ο κ Σαμαράς δεν είχε σκοπό να ανοίξει τέτοιο θέμα σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης ωστόσο πιστός στην γραμμή που έδωσε στους βουλευτές του, ότι τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο, θα απαντήσει σε πολύ σκληρή γλώσσα. 

Θα ζητήσει από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στην δημοσιότητα αλλά και στην δικαιοσύνη τα ονόματα των «δήθεν φίλων του» που μπορούν να παρεμβαίνουν και να τροποποιούν νόμους και θα ντον καλέσει προσωπικά αν δεν το κάνει να αποδοκιμάσει τα στελέχη που προχώρησαν σε αυτές τις κατηγορίες.