«Παρότι οι αριστεροί θεωρούν δικό τους προνόμοιο την κοινωνική ευαισθησία,τελικά οι δεξιοί είμαστε αυτοί που αποδεικνύουμε την κοινωνική ευαισθησία», τόνισε στη Βουλή ο Αργύρης Ντινόπουλος.

O υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα της αξιολόγησης στους ΟΤΑ υποστηρίζοντας ότι κανένας δήμαρχος δεν νοείται να αρνείται να συμμορφωθεί με τους νόμους που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο, ενώ επιτέθηκε και στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου για το θέμα των απορριμάτων. Ο υπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική σημειώνοντας ότι επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει καταγραφεί και πλεόνασμα στα οικονομικά στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοιήκησης.

«Η αξολόγηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο πρέπει να προχωρήσει. Κάποιοι θέλησαν να χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι στην αξολόγηση τις δήθεν απολύσεις. Δεν προκύπτουν απολύσεις πέραν όσων έχουν πλαστά δικαιολογητικά. Υπήρξε μια ανησυχία εξαιτίας της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. Ωστόσο, πλέον δεν τίθεται θέμα απολύσεων. Επίσης, ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το σύνολο των υπαλλήλων στην εθελουσία ενδοδημοτική κινητικότητα έφτασαν τους 2.827. Άρα πετύχαμε, οι υπαλληλοι μας εμπιστεύτηκαν» τόνισε.