Για παράλογες αποφάσεις της κυβέρνησης στο φορολογικό, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης.

«Ο ΕΝΦΙΑ ήταν απόρροια ενός ερασιτεχνικού χειρισμού που με πλασματικές αντικειμενικές αξίες οι φτωχοί πολίτες έγιναν εν μία νυκτί πλούσιοι. Μπορεί να ψήφισα το νομοσχέδιο του ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν θα το πράξω ξανά στο μέλλον με βελτιωτικό νομοσχέδιο», τόνισε από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Παρά το πολυδιαφημιζόμενο πλεόνασμα επεκτείνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Η εξαγγελθείσα κοινωνική πολιτική για  το ελάχιστο εισόδημα δεν έγινε. Η υπερφορολόγηση συνεχίζεται. Παρά το ότι λέμε οτι θα βγούμε από την κρίση, οι τιμές στα ράφια είναι ίδιες και το κόστος των καυσίμων είναι ακόμα υψηλό».

Ο Νίκος Σηφουνάκης άσκησε σκληρή κριτική και στο κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ: «Η εκλογική συντριβή του 2012 δεν οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στο πεζοδρομίο, όπως τα αριστερά κόμματα. Στο κόμμα μου υπάρχουν ευθύνες για το πως φτάσαμε στο 2009. Αρνούμαστε όμως να καταγράψουμε πως διπλασιάστηκε το χρέος στο όνομα της συγκυβέρνησης. Αυτό κάναμε ως παράταξη, σώσαμε τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε.

«Η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης επειδή γνωρίζει ότι την έχει», πρόσθεσε και αναρρωτήθηκε:  «Ποιο είναι όμως το σχέδιο της κυβέρνησης για να αναστραφεί το κλίμα αστάθειας. Αυτοσκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι η κυβέρνηση; Έχουμε ευθύνη όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιπτώσεων. Θα έρθει η στιγμή που κανείς δεν θα μπορεί να κάνει καμία τομή ως κυβέρνηση καθώς δεν θα έχει την πλειοψηφία».