Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος τόνισε πως «όλοι όσοι σήμερα μιλάνε για το πώς πρέπει να διαπραγματευτούμε για το χρέος και αμφισβητούν τις μέχρι τώρα κατακτήσεις μας». H εθνική συνεννόηση είναι χρήσιμη στη ναυτιλία, ώστε να δούμε τα οφέλη της ανάπτυξης να διαχέονται στην οικονομία, πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να εκβιάσει εθνικές εκλογές ενόψει της προεδρικής εκλογής, καθώς φοβάται ότι έως το 2016 τα μνημόνια θα είναι μακρινό παρελθόν και τότε θα ξαναγυρίσει στις παραδοσιακές του ρίζες με τους «μπαχαλάκηδες».

«Έχουμε διανύσει μεγάλη πορεία και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει δημοσκοπικό προβάδισμα, αισθάνεται ότι έχει μια σφαίρα στο πιστόλι και θέλει να εκβιάσει εκλογές εδώ και τώρα, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Το κάνει αυτό γιατί ξέρει ότι αν ξεφύγει από τον Φεβρουάριο και πάμε τέλος της θητείας της κυβέρνησης το 2016, τότε το μνημόνιο θα έχει γίνει τόσο μεγάλο παρελθόν που δεν θα το θυμούνται οι πολίτες και δεν θα τους εξεγείρει. Μέχρι τότε, η μεγάλη γάγγραινα της ανεργίας θα έχει αρχίσει να μειώνεται και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγυρίσει στις παραδοσιακές του ρίζες, μακριά από μοναστήρια και καθολικές πλατείες αλλά στα περιθωριακά στέκια των "μπαχαλάκηδων" και με όλους αυτούς που συναναστρέφεται τόσα χρόνια» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της μετανάστευσης στη χώρα μας και ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους λιμενικούς που χωρίς την συνδρομή τους οι παράνομοι μετανάστες που περνούν τα ελληνικά σύνορα θα ήταν διπλάσια. Έχω δώσει το λόγο της τιμής μου στους νησιώτες ότι πολιτεύομαι με βάση το εθνικό συμφέρον, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.