Θετικές αναφορές για τις εντυπώσεις που άφησε στην ακρόαση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κάνει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μόνικα Χόλμαϊερ, μέλος της Επιτροπής LIBE.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που συνεδρίασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, η κ. Χόλμαϊερ τόνισε: «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς κάποιος που είχε τη φήμη του δεξιού, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατάφερε να κάνει μία παρουσία στο hearing της LIBE, που έκανε να λιώσουν ακόμα και οι αριστεροί. Όλες οι πολιτικές ομάδες τον επαινούν (éloge) για την πολιτική οξυδέρκειά του, τη γνώση των θεμάτων του χαρτοφυλακίου του και τη συμπεριφορά του».

Η κ. Χόλμαϊερ είναι κόρη του διακεκριμένου πρώην πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Φρανζ Γιόζεφ Στάους, ενώ έχει διατελέσει υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού. Είναι μέλος δύο επιτροπών και μιας αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (της LIBE για Πολιτικές Ελευθερίες, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις, της BUGD για τους Προϋπολογισμούς και της D-CN για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας). 

Με θετικά λόγια μίλησε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και στην Frankfurter Allgemeine Zeitung μετά την ακρόαση της LIBE για τον κ. Αβραμόπουλο.