Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη χθεσινή «θυελλώδη» συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τονίζοντας ότι ο Ευ. Βενιζέλος «δεν θα αφήσει και κανέναν να υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλης της Κ.Ο».
 
«Η εικόνα που παρουσιάζεται σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αδικεί την αλήθεια, την παράταξη και τη χώρα. Χάρις στην προσπάθεια κυρίως του ΠΑΣΟΚ και χάρις στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του προέδρου του για τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση, υπάρχει αυτή τη στιγμή ρυθμός, χρονοδιάγραμμα, σχέδιο, προοπτική. Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα δείξει πολλά» επισημαίνεται.

Η Χαριλάου Τρικούπη προσθέτει ότι «δυστυχώς υπάρχουν μονίμως κάποιοι που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία της προσπάθειας αυτής. Που δείχνουν να ενοχλούνται κάθε φορά που τα πράγματα σταθεροποιούνται. Που θέλουν να δημιουργούν κάθε λίγο ένα κλίμα μιζέριας και εσωστρέφειας». 

Και συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μεριμνά ταυτόχρονα για την παράταξη, την κυβέρνηση, τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξόδου από το μνημόνιο. Έθεσε το πλαίσιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα το παρουσιάσει αναλυτικά στην αυριανή ομιλία του στη Βουλή»Δεν αντιδικεί με κανέναν, αλλά δεν θα αφήσει και κανέναν να υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλης της Κ.Ο., όλης της παράταξης. Στη γραμμή αυτή συντάσσεται όλη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση».