current views are: 1

9 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση14:35

Ρεπούση: Να μη χάσει η Αριστερά την ιστορική της ευκαιρία

«Ήρθε η ώρα για μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση

Δημοσίευση 14:35’
αρθρο-newpost

«Ήρθε η ώρα για μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση

«Ήρθε η ώρα για μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης στη Βουλή, εκφράζοντας την ελπίδα η Αριστερά να μη χάσει την ιστορική της ευκαιρία.

«Δεν έχει συμβεί στην ιστορία, οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την καταστροφή σε αυτόν τον τόπο να προβάλλονται ότι είναι οι σωτήρες του. Δεν γίνεται και αυτό είναι η μεγάλη αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος: ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια και ευθύνονται για τα δεινά του, βρίσκονται ακόμα στο τιμόνι της χώρας» είπε η κ. Ρεπούση τονίζοντας ότι στις δημοκρατίες υπάρχει εναλλαγή στη διακυβέρνηση.

Στη συνέχεια είπε απευθυνόμενη στην συγκυβέρνηση:

«Δεν μπορείτε να κυβερνάτε αιωνίως στο όνομα του ρεαλισμού ή κινδυνολογώντας, πρέπει να περάσετε στην αντιπολίτευση και να ασκηθείτε εκεί στην άσκηση μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Τη χρωστάτε στον τόπο. Με το παράδειγμά σας μπορείτε να πείσετε για την επείγουσα ανάγκη να φύγουμε από τον λαϊκισμό που τον τροφοδοτήσατε για χρόνια. Να περάσετε στην αντιπολίτευση για να δούμε την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

Η κυρία Ρεπούση τόνισε ακόμα: «Ας ελπίσουμε ότι η αριστερά δεν θα αφήσει την ευκαιρία να χαθεί. Θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα δείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί και τους πολίτες και τη χώρα. Είναι η ιστορική της ευκαιρία και εύχομαι από την καρδιά μου να μην τη χάσει».


σχετικα αρθρα