«Οι βουλευτές θα κληθούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο» επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Βουλή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στρέφοντας το βλέμμα του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως όσοι επέκριναν, «από καιροσκοπισμό και τακτικισμό», την κυβέρνηση πρέπει «να παραδεχτούν ότι έλεγαν ψέματα για να κολακέψουν το αίσθημα του ελληνικού λαού και να τον οδηγήσουν σε επικίνδυνους δρόμους, που λίγο έλειψε να τινάξουν την χώρα στον αέρα».

«Είναι ανεύθυνο κάποιοι να ζητούν να παιχτεί στα ζάρια η πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση αυτή. Είναι ανεύθυνο να ζητούν κάθε 2-3 εβδομάδες εκλογές, να δηλητηριάζουν τις προσπάθειες της χώρας, σε μία ακόμα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της. Εμείς απαντάμε με ευθύνη στην κρισιμότητα των καιρών, γιατί δεν φοβόμαστε τις εκλογές», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Δίνοντας έμφαση στον τομέα της ανταγωνιστικότητας ανέφερε ότι «η προσπάθεια τόσων ετών πιάνει τόπο, καθώς έχουν "νοικοκυρευτεί" τα δημοσιονομικά, έχει δημιουργηθεί πλεόνασμα αναγνωρισμένο από όλους και ικανό να αποτελέσει το κύριο "μαξιλάρι" για την επόμενη χρονιά».

Υποστήριξε πως «προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς η απορρόφηση των κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ, με στόχο να μην γυρίσουμε ούτε ευρώ πίσω στις Βρυξέλλες» και πρόσθεσε ότι «μόνο για το διάστημα Ιανουαρίου- αρχές Οκτωβρίου 2014, είχαν μπει στην αγορά 600 εκατ. ευρώ, ή 10,3%, περισσότερα από πέρυσι».