Αιχμές προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης από το βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για το καλό της χώρας.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης είπε «δεν δίνω καμια λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά, δεν κλείνω το μάτι σε κανέναν Τσίπρα» σημειώνοντας ότι δίνει «ψήφο προς τη χώρα, για να μην πάνε στράφι οι θυσίες των Ελλήνων».

Ο κ. Μωραΐτης μίλησε για «εμφυλιοπολεμικό κλίμα» σημειώνοντας «άκουσα περί καλών Ελλήνων. Οι άλλοι είναι κακοί Έλληνες»;

«Τα μυαλά είναι κολλημένα στο χθες» είπε χαρακτηρίζοντας ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε μία συντηρητική λογική και σε μία λαϊκίστικη αντίληψη, του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το πού πρέπει να πάει η χώρα».

«Ας βρει τρόπους η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει την πραγματική οικονομία και όχι το εκλογικό της ακροατήριο διαμοιράζοντας το πλεόνασμα» είπε ο κ. Μωραΐτης 

«Αγωνία μου να ξαναφτιάξουμε την παράταξή μας για τη χώρα» πρόσθεσε ακόμα, επισημαίνοντας ότι «η εκλογή Προέδρου μπορεί να καταστεί αφετηρία σταθερότητας».