Προβάδισμα 9,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,8% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 20,4%. Τρίτο είναι το «Ποτάμι» με 5,7%, ακολουθεί με 5% η Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει με 4,7%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ οι ΑΝΕΛ παίρνουν ποσοστό 2,3%. Στο 1,7% βρίσκεται το ΛΑΟΣ ενώ η ΔΗΜΑΡ 0,4%. 

Οι αναποφάσιστοι αντιπροσωπεύουν 8,8% ενώ το 6,9% των πολιτών επιλέγουν «άλλο κόμμα». Λευκό ή άκυρο ρίχνει το 3,1% των ερωτηθέντων, το 4,2% δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα ψηφίσουν ενώ το 3% λένε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης καθώς το 66% των ερωτηθέντων απαντά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές, με το 23% νε επιλέγει ΝΔ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 40% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 34%. Το 25% απάντησε «κανένας από τους δύο».

Σχετικά με την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, το 65% θεωρεί ότι ήταν περιττή. Το 26% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία. Μόλις το 7% απάντησε ότι δεν έχει γνώμη για το ζήτημα ενώ το 2% απάντησε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».