«Δεν πρέπει να πάει χαμένη η προσπάθεια της Ελλάδας και οι θυσίες του λαού» επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην τοποθέτησή της στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης. 

Όπως είπε μάλιστα η κ. Κεφαλογιάννη η κυβέρνηση χρειάζεται το χρόνο να ολοκληρώσει ένα πλήρες σχέδιο ανάκαμψης της χώρας και για αυτόν τον σκοπό χρειάζεται σταθερότητα.

«Όπως ο τουρισμός, έτσι και άλλοι τομείς της οικονομίας αρχίζουν και αποδίδουν αποτελέσματα» τόνισε και προσέθεσε πως «στην κρίση δοκιμάστηκαν οι δυνάμεις μας καταφέραμε όμως και σταθήκαμε όρθιοι με ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος και τώρα μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί, να βγούμε νικητές».

«Τα θετικά αποτελέσματα πολλών πολιτικών πρωτοβουλιών μας αρχίζουν να φαίνονται» επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη λέγοντας πως ο ελληνικός τουρισμός ήταν ο πρώτος που ανέκαμψε. 

Αφού η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές, παρουσίασε την στρατηγική του υπουργείου της ώστε να «επανατοποθετεί η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και μάλιστα στις πρώτες θέσεις κατάταξης, να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία του ελληνικού τουρισμού, της ελληνικής πολιτείας, απέναντι στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία».

«Η εικόνα της χώρας έχει αποκατασταθεί πλέον στις διεθνείς αγορές. Η άνοδος του 2013 σε αφίξεις και έσοδα συνεχίστηκε και το 2014. Ο στόχος των 20 εκατομμυρίων επισκεπτών μπορεί μέχρι το τέλος του έτους να γίνει πραγματικότητα» είπε.

Η κ. Κεφαλογιάννη αφού είπε πως ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση χαρακτήρισε «ιδιαίτερα λυπηρή» τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητάει την κατάργηση του ΣΕΤΕ ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου, σημειώνοντας πως αποδεικνύει με αυτόν το τρόπο την προσκόλληση της στο παρελθόν, την εμμονή της σε «χρεοκοπημένα μοντέλα που τίποτα τόσο καιρό δεν προσέφεραν στον ελληνικό τουρισμό». 

Καταλήγοντας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν ως εθνική υπόθεση τον τουρισμό προστατεύοντάς τον και όχι γκρεμίζοντας ότι έχει χτιστεί προς όφελος της χώρας.