«Σταθερότητα για να επιτευχθούν οι μεγάλοι στόχοι της χώρας» ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά ούτε με τη σύγκρουση "καλών και κακών Ελλήνων" ούτε με το "εμείς ή εσείς", όπως ακούω πολλές φορές από διάφορες πλευρές της Βουλής» σημείωσε και ανέλυσε το έργο που επιτελεί το υπουργείο Μεταφορών:

«Βάλαμε στόχο την ανακούφιση της καθημερινής ζωής στα αστικά κέντρα και μοχθούμε για περισσότερο μετρό, τραμ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Το Ίντερνετ γίνεται παντού γρηγορότερο. Στις καταστροφές βάλαμε το κράτος αρωγό για τον πολίτη - και στην Κεφαλονιά δείξαμε πως ξέρουμε να δουλεύουμε σαν κράτος, με αποτέλεσμα ο τουρισμός να έχει αυξηθεί κατά 50%. Κλείσαμε το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, αλλά δεν απολύσαμε κανέναν εργαζόμενο. Στα οδικά έργα πήραμε κουφάρια και σήμερα εκτελούνται έργα προϋπολογισμού 8,5 δισ. ευρώ, με 15.000 εργαζομένους, που θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015 - ανάμεσά τους τα έργα στο Πέταλο του Μαλιακού, στην ΠΑΘΕ, στον αυτοκινητόδρομο του Μωρέα. Χθες δημοπρατήθηκε το έργο Πάτρα-Πύργος...».

Σχολιάζοντας την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε μιλήσει για «διεκδίκηση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε:

«Ευτυχώς, ο κ. Λαφαζάνης χρησιμοποίησε τη λέξη "διεκδίκηση" για το χρέος, γιατί υποθέτω ότι οι εκπρόσωποί σας στα ευρωπαϊκά όργανα δεν μιλούν, και δεν είναι δυνατόν να μιλούν με τον ίδιο τρόπο. Εδώ, όμως, έχετε ένα ακροατήριο εσωτερικό και αρέσκεστε στο να λέτε πράγματα που ενδεχομένως αρέσουν, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».