Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης  στην συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμήχανος και δεν μπορεί «να αρθρώσει προγραμματικό λόγο». Τόνισε πως το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, αποτελεί «ύβρη για τη Δημοκρατία» και προσέθεσε: 

«Από πού προκύπτει ότι επειδή παρεμβλήθηκε μια ευρωεκλογική αναμέτρηση, η Βουλή είναι μη νομιμοποιημένη - και μάλιστα να το ισχυρίζεται αυτό το κόμμα που πήρε 20% στις Ευρωεκλογές; Πώς αρμόζει αυτό με μια ηθική της Αριστεράς;»

Τόνισε εξάλλου πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει ούτε φιλολαϊκά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε στη ΔΕΘ ένα μέτρο που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση, ενώ και η εξαγγελία για δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς οικογένειες, κοστολογήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στα 59 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών την κοστολόγησαν στα 260 εκατ. «Αυτά τα 260 εκατ. ευρώ, ποιος θα τα πληρώσει;» αναρωτήθηκε ο κ. Μανιάτης.

Στηλίτευσε εξάλλου τον ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση τριών συμβάσεων για τα πετρέλαια, που υπεγράφησαν κατόπιν διαγωνισμών «που έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και ελέγχθησαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με προεκτιμώμενα έσοδα 15 δισ. ευρώ και 3000 νέες θέσεις εργασίας. Οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα έχουν 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα, κι εσείς το καταψηφίσατε». 

«Είναι προοδευτικό και φιλολαϊκό αυτό; Ζητήσατε μάλιστα να ακυρώσουμε και το διεθνή διαγωνισμό για τις 20 θαλάσσιες περιοχές που έχουμε ήδη προκηρύξει, και τα έσοδα του οποίου θα πάνε στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών. Γιατί; Έχετε από πουθενά αλλού να πάρετε λεφτά για το Ασφαλιστικό σύστημα;» διερωτήθηκε ο κ. Μανιάτης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Ενέργειας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως καταψήφισε τον συμψηφισμό παραγώμενης και καταναλώμενης ενέργειας που νομοθέτησε η κυβέρνηση για τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, «την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες αγροτών στενάζουν κάτω απ' το ενεργειακό κόστος», όπως επίσης και την τροπολογία για έκπτωση στα τιμολόγια 3000 δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.