Απάντηση στους ισχυρισμούς του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου περί φωτογραφικής τροπολογίας για το Ερρίκος Ντυνάν έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Χαρακτήρισε τις αναφορές «κουταμάρες» και «ανοησίες» με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων και εξήγησε πως το Ερρίκος Ντυνάν όφειλε γύρω στα 230 εκατ., στο Δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία, στους εργαζομένους, κατάσταση στην οποία είχε οδηγηθεί διότι είχαν κατασχεθεί το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων και δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

«Έχει απασχολήσει το Κοινοβούλιο συχνά η χορήγηση ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το Ντυνάν. Τα χορηγούσαμε ευρεία συναινέσει όλοι για να διασφαλισθούν χίλιες πενήντα θέσεις εργασίας γιατρών και νοσηλευτών εκεί» τόνισε και προσέθεσε:

«Επεβλήθη κατάσχεση, λοιπόν, από τη δανείστρια Τράπεζα Πειραιώς στο σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και επεσπεύσθη πλειστηριασμός. Και πράγματι, προτού γίνει ο πλειστηριασμός, έφερα μία τροπολογία, η οποία έλεγε το εξής: ότι μαζί με το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού, όταν υπάρξει πλειστηριασμός σε ιδιωτική κλινική, να μεταβιβάζεται και η άδεια λειτουργίας στον υπερθεματιστή, σε αυτόν που θα πάρει τον πλειστηριασμό, εφόσον στο πρόσωπό του συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να λειτουργεί η ιδιωτική κλινική».

Συνέχισε εξηγώντας ότι «πράγματι, έγινε ο πλειστηριασμός, ικανοποιήθηκε πλήρως το ελληνικό δημόσιο, δεν έχασε ένα ευρώ, ικανοποιήθηκαν πλήρως τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχασαν ένα ευρώ, πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι και μετεβιβάσθη στον υπερθεματιστή μία εταιρεία η οποία ήρθε και υπερθεμάτισε με το ποσό των 110 εκατομμυρίων. Μεταβιβάστηκαν τα στοιχεία του ενεργητικού του συγκεκριμένου ιδρύματος και πλέον μαζί με την άδεια λειτουργίας λειτουργεί η ιδιωτική κλινική υπό τη νέα αυτή ιδιοκτησία διασφαλίζοντας τις χίλιες πενήντα θέσεις εργασίας».