current views are: 3

10 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση03:59

Το προειδοποιητικό μήνυμα Δραγασάκη στη διαπλοκή και ο Τσίπρας

Μια μπαλωθιά στον αέρα έριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης όταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης αναφέρθηκε στους φίλους του πρωθυπουργού που τους κάνει τα χατίρια ψηφίζοντας κάθε τόσο τροπολογίες που τους ευνοούν.

Δημοσίευση 03:59’
αρθρο-newpost

Μια μπαλωθιά στον αέρα έριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης όταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης αναφέρθηκε στους φίλους του πρωθυπουργού που τους κάνει τα χατίρια ψηφίζοντας κάθε τόσο τροπολογίες που τους ευνοούν.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Μια μπαλωθιά στον αέρα έριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης όταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης αναφέρθηκε στους φίλους του πρωθυπουργού που τους κάνει τα χατίρια ψηφίζοντας κάθε τόσο τροπολογίες που τους ευνοούν. «Σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού να πάρει ένα τηλέφωνο για να ακυρωθεί ένα πρόστιμο, για να αλλάξει ένας νόμος « είπε χαρακτηριστικά  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτώντας το κλίμα στην Βουλή . 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούν για προειδοποιητική βολή που στόχο είχε να στείλει μήνυμα στους οικονομικούς παράγοντες της χώρας που επιθυμούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται και δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. 

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι πληροφορίες που έχουν κάνουν λόγο για επηρεασμό βουλευτών – με διάφορους τρόπους- προκειμένου να ψηφίσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η χώρα να μην πάει σε εκλογές. 

Αναφερόμενοι  μάλιστα στις τροπολογίες που έχει περάσει η κυβέρνηση οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι οι  ρυθμίσεις αυτές είχαν σκοπό να διευκολύνουν τα πετρελαϊκά συμφέροντα της χώρας ενώ με κάποιες άλλες τροπολογίες χαρίστηκαν πρόστιμα για λαθρεμπόριο  πετρελαίου σε μεγάλους επιχειρηματίες. 

Πανσπερμία απόψεων υπήρξε πάντως χθες στον ΣΥΡΙΖΑ και για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να δώσει σήμερα τα ονόματα των οικονομικών παραγόντων στα οποία αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης . 

Το προεδρικό στρατόπεδο μετ επιτάσεως υποστήριζε την άποψη ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να αναφερθεί σε ονόματα παρά μόνο να τους περιγράψει αναφερόμενος και στις τροπολογίες που τους αφορούν . Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου Πάνου Σκουρλέτη  « Όλοι ζούμε σε αυτή τη χώρα και γνωρίζουμε τι σημαίνει διαφθορά, διαπλοκή, μαύρο πολιτικό χρήμα, ρουσφέτια, δικομματισμός και δικομματικό πολιτικό σύστημα είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο DNA του δικομματικού πολιτικού συστήματος ήταν και είναι τέτοιου είδους πρακτικές στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Δραγασάκης. Το πότε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από ποιες συνθήκες θα αποφασίσει να συγκρουστεί, πέρα από το να κάνει αναφορές, θα το επιλέξει εκείνος.» 

Την ίδια στιγμή πάντως ο Νίκος Χουντής από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε  «Να περιμένετε ότι θα ειπωθούν ονόματα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Δραγασάκης έδωσε ένα σημάδι αναζήτησης». Όσο για τον Δημήτρη Μητρόπουλο εξέφρασε την ελπίδα οι καταγγελίες του Γιάννη Δραγασάκη να είναι καλά τεκμηριωμένες.


σχετικα αρθρα