Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Υπομονή μέχρι τις εκλογές συστήνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε όσους θέλουν να τον αμφισβητήσουν. Έως τότε όμως ζητεί από εκείνους που θεωρεί ότι τον υπονομεύουν να σταματήσουν να βλάπτουν την Παράταξη και την συλλογικότητα και να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την θυελλώδη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του φέρεται να είπε πολλά: Ότι όταν τον φτύνουν δεν παριστάνει πως βρέχει, όπως επίσης ότι δεν τού αρέσει το μόνιμο χαμόγελο και η υποκρισία ούτε ο ταρτουφισμός!. 

Ζήτησε ουσιαστικά από εκείνους που έχουν πρόβλημα με την δική του παρουσία και το κεφάλαιό του και καταφεύγουν σε συνεχή κριτική να τού το πούνε «μετά τις εκλογές» υποσχόμενος συγχρόνως ότι δεν θα επιβαρύνει κανέναν καθώς δεν έχει διακαή επιθυμία για να σηκώνει βάρη που ιστορικά και ηθικά δεν τού ανήκουν. 

Όμως κάλεσε με σαφήνεια τους αμφισβητίες να μην πηγαίνουν τις καταστάσεις «γύρω γύρω» αλλά να λένε ευθέως ότι έχουν να πουν. Το καρφί ήταν κυρίως για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και για τις αναφορές του στο Παλαιστινιακό και την πλουτοκρατία με την αιχμή ότι άλλο είναι το πρόβλημά του. «Όλα να λέγονται ελεύθερα, σιγά μην θέλει κανείς άδεια για να μιλήσει, αλλά καθαρά, λεβέντικα και χωρίς υπαινιγμούς» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Χθες η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε συνέχεια στα όσα συνέβησαν στην κοινοβουλευτική ομάδα καθώς συνειδητοποίησε ότι σχηματίστηκαν εντυπώσεις εις βάρος της ηγεσίας του κόμματος.

Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάρει κεφάλια στην επόμενη υπονόμευση και ότι η ενέργειά του θα τύχει και συνολικής αποδοχής. 

Το θέμα είναι πόσο το ασταθές εσωτερικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ θα επηρεάσει την κυβερνητική πορεία σε μία περίοδο που απαιτούνται όχι μόνο πολιτική σταθερότητα αλλά και χειρουργικοί χειρισμοί στην διαδικασία για έξοδο από την κρίση και την απεμπλοκή από τρόικα και μνημόνιο.