Κορυφώνεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση καθώς μπαίνουμε στην τρίτη και τελευταία ημέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Τα βλέμματα όλων θα στραφούν στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, στον απόηχο των χθεσινών και προχθεσινών καταγγελιών ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν τα μεσάνυχτα όπου αναμένεται να παρουσιάσει τις φοροελαφρύνσεις και τον οδικό χάρτη εξόδου από το μνημόνιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης.  

Κατά τη χθεσινή συζήτηση, οι φωτιές που άναψαν οι καταγγελίες του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη την Τετάρτη για «φωτογραφικές τροπολογίες κατόπιν παρεμβάσεων επιχειρηματιών» συνέχισαν να καίουν. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Πάνος Καμμένος πήγε ένα βήμα πιο πέρα, με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να απαντά σε υψηλούς τόνους.

Ο κ. Καμμένος , έκανε λόγο για διάταξη «που προβλέπει την μετατροπή του αδικήματος της κατάχρησης δημοσίου χρήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα, διάταξη της οποίας έκανε χρήση προκειμένου να αποφυλακιστεί ο Σ. Εμμανουήλ από την υπόθεση των υποβρυχίων». Όπως είπε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έσπευσε να τη διορθώσει, ωστόσο όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πρόλαβε και τη χρησιμοποίησε. 
Παράλληλα άφησε αιχμές και για την πρόσφατη τροπολογία για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που χαρακτήρισε τις αναφορές «κουταμάρες» και «ανοησίες» με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων και εξήγησε πως το Ερρίκος Ντυνάν όφειλε γύρω στα 230 εκατ. στο Δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία, στους εργαζομένους, κατάσταση στην οποία είχε οδηγηθεί διότι είχαν κατασχεθεί το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων και δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ όταν και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτσης κατήγγειλε την κυβέρνηση για απόπειρα μεθόδευσης της διαδικασίας. Όπως είπε από τις 18:00 μίλησαν 9 υπουργοί και ένας βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κατά τα άλλα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε πως η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα «ριζοσπαστική». «Τον κόσμο ενδιαφέρει τί θα γίνει με το ιδιωτικό χρέος, τα 80 δισ. των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Εμείς θα παρουσιάσουμε λύση για όλα τα κόκκινα δάνεια που θα είναι ριζοσπαστική στην πράξη, όχι στα λόγια» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.