Σε κλίμα οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται και σήμερα η συζήτηση για την ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι διαδικασίες ολοκληρώνονται απόψε με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Από πλευράς κυβέρνησης υπουργοί και υφυπουργοί στις τοποθετήσεις τους ανέβασαν τους τόνους ασκώντας σκληρή κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για έλλειψη προτάσεων και λύσεων αλλά και πρωτοφανή λαικισμό. 

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Πολιτισμού, Κωσταντίνος Τασούλας, υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και οι επικλήσεις για δήθεν εκφοβισμό της κοινής γνώμης πρέπει να σταματήσει. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για αοριστολογίες και αφορισμούς προς το Κοινοβούλιο, ενώ απουσιάζουν ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, επισήμανε ότι τα φορολογικά βάρη θα μειωθούν. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γιώργος Ντόλιος ανέφερε ότι οι πολίτες αισθάνονται ασφάλεια, νιώθουν ότι η χώρα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία. Αυτό το πλεονέκτημα το εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος πρότεινε κυβέρνηση ειδικού στόχου με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν.

Από το πεδίο των ανεξάρτητων βουλευτών, ο Χρήστος Αηδόνης, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση, ενώ σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή είχαν ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Κεγκέρογλου και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Οδυσσέας Βουδούρης.

Η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή τόνισε την ομιλία της ότι «οι πολίτες έχουν μια και μόνο αγωνία πότε θα τελειώσουν τα προβλήματά τους. Η απάντηση όμως δεν είναι στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ότι οι αστοχίες του ΈΝΦΙΑ θα αποκατασταθούν.