Πρόταση -βόμβα για ευρύτερη συνεργασία με κυβέρνηση ειδικού στόχου και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε καταθέσει το 2012 για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Εάν αυτό είχε γίνει τότε σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη σήμερα.  

Σήμερα, ο κ. Κρεμαστινός επανήλθε με νέα πρόταση για μια κυβέρνηση ειδικού στόχου, όπως είπε.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρεμαστινός ανέφερε:

«Επανέρχομαι σε μία ανανεωμένη πρόταση ευρύτερης συνεργασίας για κυβέρνηση ειδικού στόχου. Υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των αρχηγών κομμάτων που θα συμμετάσχουν. Μία τέτοια κυβέρνηση θα καταστήσει τη χώρα ισχυρότερη στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Με μεγάλη επιμήκυνση; Ο,τι είναι το καλύτερο. Με πάγωμα του χρέους; Με πάγωμα του χρέους. Με διαγραφή του χρέους; Ο,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα. Μόνο μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει με μεγάλη επιτυχία έναν τέτοιο στόχο». 

«Η κυβέρνηση αυτή θα μπορέσει με προϋποθέσεις να δημιουργήσει ανάπτυξη ευρωπαϊκού και όχι τριτοκοσμικού τύπου, αυτή που σήμερα θέλουν να μας επιβάλουν οι δανειστές. Η χώρα οδεύει σε ανάπτυξη τριτοκοσμικού τύπου που φοβούμαι ότι αν αυτή τελικά επιτευχθεί τότε θα είναι καταστροφική για τη μικρομεσαία τάξη και κατά συνέπεια τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Κρεμαστινός.