Τις θετικές προυποθέσεις που έχουν δημιουργηθεί για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τόνισε στη Βουλή Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Βήμα βήμα η χώρα βγαίνει από την κρίση. Οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο αλλά και οι πρωτοβουλίες του υπουργείου και της κυβέρνησης. Η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα επιτύχει φέτος το υψηλότερο κυκλικά σταθεροποιημένο πρωτογενές πλεόνασμα στον κόσμο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι βελτιώθηκε η σχέση του πολίτη με το Δημόσιο, και εκσυγχρονίστηκε το σύστημα καταβολής συντάξεων, ενώ θεσπίστηκε διαδικασία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλες του Δημοσίου που μειώθηκαν αισθητά.

«Με αίσθημα ευθύνης λέμε ότι προωθήθηκε η οικονομική εξύγιανση και η δημοσιονομική πειθαρχεία. Οφείλουμε να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε μοχλό κίνησης της οικονομίας με σκοπό τις φοροελαφρύνσεις και τη βελτίωση της ποιότητας των οικονομικών στο Δημόσιο και φυσικά την προσέλκυση νέων επενδύσεων για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας. Στόχος μας είναι ακόμη η ενταντικοποίηση της αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός. O κ. Σταϊκούρας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για αοριστολογίες και αφορισμούς προς το Κοινοβούλιο, ενώ απουσιάζουν ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις. «Η κρισιμότητα του καιρού απαιτεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων ασχέτως κομματικής προέλευσης ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα» υποστήριξε.