current views are: 1

10 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:20

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ρίξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα

Το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ανακοινώσει τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια πρέπει να θεωρείται δεδομένο

Δημοσίευση 12:20’
αρθρο-newpost

Το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ανακοινώσει τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια πρέπει να θεωρείται δεδομένο

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ανακοινώσει τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια πρέπει να θεωρείται δεδομένο. 

Υπάρχουν όμως δύο ακόμη στοιχεία τα οποία προστέθηκαν εσχάτως στην ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή. 

Το πρώτο είναι η ενότητα και η συσπείρωση που θα ζητήσει από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων για το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους .Με φράσεις όπως εθνική ευθύνη και καθήκον, ο Αντώνης Σαμαράς θα ρίξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και θα τον καλέσει να συμμετέχει σε αυτήν την εθνική όπως θα την χαρακτηρίσει προσπάθεια. 

Δύο είναι οι στόχοι που επιθυμεί να επιτύχει ο πρωθυπουργός με αυτήν την κίνηση. Ο πρώτος είναι ότι ενδέχεται να επιτύχει τη στήριξη και άλλων πολιτικών δυνάμεων και με αυτόν τον τρόπο να έχει πολιτική επιβεβαίωση για τις επόμενες κινήσεις , ενώ είναι δεδομένο ότι όποιος επιθυμεί την πολιτική αστάθεια ή επενδύει στην κινδυνολογία θα αποκαλυφθεί.  

Δεύτερος στόχος: Το ζήτημα του χρέους της χώρας μας όταν καθίσταται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εθνικό θέμα τότε η κοινωνία συνήθως ζητά συναίνεση και συνεννόηση. 

Άρα όποιος την αρνηθεί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιθυμία του ελληνικού λαού. 

Οι εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πιεστεί ιδιαίτερα αφού ακόμη και αν επιλέξει να κάνει αποδεκτή την πρόταση Σαμαρά θα έχει απέναντί του την εσωτερική αντιπολίτευση του κόμματός του που θα δημιουργήσει μεγάλο ρήγμα σε μια ακατάλληλη πολιτικά συγκυρία. 

Έντονη συζήτηση μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού προκάλεσαν και οι καταγγελίες του κ. Δραγασάκη στη βουλή περί φίλων Αντώνη Σαμαρά που μπορούν με ένα τηλεφώνημα να τροποποιήσουν ένα νομοθέτημα ή να ακαταργήσουν ένα πρόστιμο. 

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost, εκτιμά ότι αυτό ήταν προσβολή όχι μόνο προς την κυβέρνηση αλλά και προς το πρόσωπό του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενώ η πρώτη σκέψη ήταν να μην δοθεί συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει αναφορά στο ζήτημα που προέκυψε και θα ζητήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδείξει αυτά που υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης εντός του κοινοβουλίου.


σχετικα αρθρα